Rode Kruis Leuven slaat brug tussen school en kind

“De jongen is net gearriveerd in ons land. Ik leer hem de basiswoordenschat van het Nederlands o.a. door taalspelletjes. Rekenen lukt hem wel.”

“Samen met een kind naar een oplossing zoeken van een vraagstuk … is heel prettig!”

“Na een kwartier intensief maaltafels inoefenen, spelen we gezellig vier op een rij. Zo leert het kind stiekem bij.”

Dit zijn eerlijke getuigenissen van vrijwilligers die zich sinds dit schooljaar een uur per week willen vrijmaken om o.a. in de Leuvense basisscholen kinderen met leermoeilijkheden te begeleiden: een vrijwilligersengagement met veel voldoening.

De vrijwilligers worden begeleid door de zorgco√∂rdinator van de school. Het Rode Kruis Leuven voorziet een verzekering, organiseert vorming en intervisiemomenten. Het Rode Kruis hoopt met dit sociaal project ook studenten aan te trekken. Het kan een mooie aanvulling zijn van een lerarenopleiding, opleiding pedagogie of ergotherapie…

Ook ex-onderwijzend personeel of oma’s met een warm hart voor kinderen vinden stilaan de weg naar dit zinvolle vrijwilligerswerk. In heel Vlaanderen zijn bijna 200 vrijwilligers actief in het brugfigurenproject.

In Leuven is de St Jansschool enthousiast over de komst van de vrijwilligers. In de lagere school Mater Amabilis op de Heilig Hartcampus van Heverlee is er ook vraag naar vrijwilligers. Rode Kruis Leuven hoopt hiermee naast het reeds bestaande Buddy-project een meerwaarde te kunnen bieden aan kwetsbare kinderen.

Voelt u zich geroepen om bij dit team aan te sluiten?

Voor meer informatie kan u bij de Rode Kruis Leuven afdeling terecht: www.rodekruisleuven.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.