Sakura – Sushi & Sashimi

Tegenwoordig schieten de suhsirestaurants in Leuven als paddenstoelen uit de grond. Niet dat je mij hoort klagen. Als sushi-liefhebber vind ik dat het sushi-aanbod in Leuven niet groot genoeg kan zijn. Zo bezochten we onlangs restaurant Sakura in de Muntstraat.

Bij het binnenkomen in restaurant Sakura valt je blik meteen op de koeltoog waarin de dagverse ingrediënten voor de sushi en sashimi liggen. De chefs maken alle sushi aan de toog. Wie graag op hun vingers kijkt, kan een tafeltje vlakbij de toog nemen. Achteraan in het restaurant is een ruimte waar een dertigtal personen kunnen plaatsnemen. En bij goed weer worden uiteraard de tafeltjes in de Muntstraat buiten gezet.

Het aanbod op de kaart is zeer uitgebreid. Je kan kiezen voor één van de sushi menu’s of à la carte de sushi rolls bestellen die jouw voorkeur wegdragen terwijl je knabbelt op wat kroepoek. Wie niet zo’n fan is van rauwe vis, kan kiezen uit enkele warme gerechten, maar laten we eerlijk zijn, je komt hier natuurlijk voor de sushi. Wij bestelden de sushi menu voor twee personen die bestond uit nigiri zalm, tonijn en garnaal, maki tonijn en zalm, futo vegetarisch en in/out krab. In totaal bestond deze menu uit 42 stuks. Meer dan voldoende om onze honger te stillen.

De sushi werd geserveerd in een grote ronde schotel. Net iets minder waw dan de sushiboten die je bij de Inari in de Parijsstraat krijgt. De prijzen zijn daarentegen iets schappelijker. Je krijgt bij Sakura absoluut waar voor je geld. De menu die wij namen kostte 35 euro voor twee personen. Daar kan een mens niet voor sukkelen.

En is de sushi ook lekker? Ons smaakte het alvast! Je kan er trouwens ook afhalen. Iets waar we verschillende mensen dankbaar gebruik van zagen maken.

Kortom, een fijne aanwinst voor de Muntstraat.

Praktisch
Muntstraat 21, 300 Leuven
016/ 222 628
http://resto-sakura.be/
info@resto-sakura.be

Bookmark and Share

Er zijn 6 reacties op “Sakura – Sushi & Sashimi”

NETRA
(on december 23rd, 2010 at 1:06)

beste, we hebben nu kleine veranderd van mixed sushi in sushi en sashimi menu van 1 en 2 personen . ga maar proberen we zijn de beste en verse sushi in leuven.

 
paul
(on maart 5th, 2011 at 17:39)

Mijn vriendin en ik zijn Sushi-addicts. We kennen de restaurants van leuven door en door. Ik kan eerlijk zeggen dat Sakura de beste sushitent van de stad is… Geweldige tonijn (vers en mooie filets)!! 1 spijtige zaak wel: menu’s zijn goedkoop, maar a la carte eten is in verhouding VEEL te duur. Voor 2 personen een menu (meer dan genoeg, stuk of 50 stuks en drank): 50 euro. A la cartezit je snel richting 80 euro.

 
Tim
(on januari 24th, 2012 at 23:04)

Verschrikkelijke service. Ik zet hier geen voet meer binnen.

 
Kim
(on maart 23rd, 2012 at 22:33)

Ik vindt sushi van sakura heel lekker en ik denk dit is the best sushi in Leuven die ik ooit gegeten hebt. heel goede ondiener!!! Die jongen noemt Bhim, hem is heel lief en heel schattig !!!

 
Bert
(on mei 24th, 2012 at 20:31)

Ik heb vandaag samen met met mijn vriendin sushi besteld bij Sakura. Elk 19 euro voor maar liefst 50 stuks sushi. Veruit de goedkoopste sushi van Leuven en super lekker! En mooie grote stukken, echt verzorgd.

 
jan
(on december 13th, 2013 at 9:07)

ik ben samen met mijn Japans vrienden langs geweest
ik vond het goed maar mij vrienden gaven min punt