ZuidDag 2010: stad Leuven doet mee!

Op 21 oktober 2010 neemt stad Leuven opnieuw deel aan de ZuidDag. Die dag steken 10.000 jongeren uit Vlaanderen de handen uit de mouwen voor het Zuiden. Ze werken in een bedrijf, voor een organisatie of bij een particulier en staan hun loon van minimum 40 euro af aan een aantal jongerenprojecten van VECO (Vredeseilanden Indonesië) in Java en Bali.

De stad Leuven stelt 30 tewerkstellingsplaatsen ter beschikking van geëngageerde leerlingen uit het Leuvense onderwijs. Het aanbod van taken en werkplekken binnen de stad was heel divers:

  • ervaring opdoen als wijkmanager, buurtwerker of integratiemedewerker
  • licht administratief werk doen voor de directie burgerzaken, de jeugddienst, de personeelsdienst of het secretariaat
  • poetsen op de technische dienst, de stedelijke scholen, de academie of het conservatorium
  • het stadsarchief opschonen en reorganiseren
  • helpen in de personeelsrefter van het stadskantoor
  • onderhoudsploegen ondersteunen van de groendienst en reinigingsdienst…

De jobs waren dan ook in een mum van tijd ingenomen.

Een topjob bij de stad is ongetwijfeld die van Laura Gils. Deze leerlinge van het Sint-Pieterscollege volgt burgemeester Louis Tobback en schepen voor ontwikkelingssamenwerking Mohamed Ridouani één dag lang. Ze verwacht een onvergetelijke ervaring met veel leermogelijkheden. Haar opleidingen en ervaringen in toneel en welsprekendheid zullen ongetwijfeld van pas komen.

Er is op 21 oktober om 14.00 uur ook een overleg gepland tussen de rector van de K.U.Leuven en de burgemeester over de vraag van studenten naar extra fuifzalen in de stad. De leerlingen die deelnemen aan de Zuiddag kruipen dan in de huid van de burgemeester en rector en gaan het gesprek aan met de studenten. De burgemeester en rector zelf zijn ook aanwezig.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.