Openingsfeest in de Girafant: een plaats waar kleine kinderen groot, sterk en uniek zijn!

Enkele weken geleden werd ‘De Girafant’, het nieuwe stedelijk kinderdagverblijf op de Pilipssite, in gebruik genomen. De kinderen en het personeel zijn de nieuwe locatie ondertussen al gewend. Dus is het tijd voor een openingsfeest. Op zaterdag 23 oktober wordt het kinderdagverblijf feestelijk ingehuldigd.

Om 13.00 uur begint het officiële gedeelte met openingstoespraken van Louis Tobback, burgemeester, en Denise Vandevoort, schepen van cultuur, sociale zaken, gelijke kansen en studentenzaken. De schepen zal in een toespraak de ontstaansgeschiedenis van het nieuwe gebouw schetsen en de toekomstige plannen van het stadsbestuur in verband met kinderopvang toelichten.

Aansluitend is er een receptie met wereldse hapjes. Fabotastix, de percussiegroep van Kinderwerking Fabota (Buurtwerking ’t Lampeke), zorgt voor de muzikale omlijsting.

Tijdens een girafantastisch feest kunnen kleine en minder kleine kinderen een hele dag genieten van allerlei workshops en voorstellingen met dans, kunst en theater. In samenwerking met Musica /‘Babelut op Stap’ werd een programma opgesteld voor kinderen vanaf 3 maanden. Zo is er een muzikale speelomgeving voor de allerkleinsten waar baby’s en peuters kunnen kennismaken met allerlei klanken, interessante voelobjecten,… In een klankwieg kan de baby rusten terwijl de ouder de snaren zacht bespeelt. Dat zorgt voor een rustgevende, kalmerende en helende vibratie.

De kinderbegeleidsters tonen ook hoe een doordeweekse dag in het kinderdagverblijf verloopt. Want de Girafant is een plaats waar kleine kinderen grote ontdekkingsreizigers zijn. Dat wordt weerspiegeld in de inrichting van het kinderdagverblijf en de manier waarop de kinderopvang gerealiseerd wordt.

Iedereen is welkom voor een drankje en een hapje of een rondleiding.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.