Passie van de Stemmen, polyfoniefestival in Leuven

De Anjou-Bijbel (‘Bible Angevine’) – een topstuk van de 14de-eeuwse miniatuurkunst, dat momenteel uitgebreid te bewonderen valt in museum M – ontstond rond 1340 aan het Napolitaanse hof van Robert I van Anjou (1277-1343). Robert I, de derde zoon van Charles II van Napels en Maria van Hongarije, liet zich in 1309 tot koning van Napels kronen en werd de onbetwiste leider der Welfen. Tegelijk bleek hij een belezen en gesofisticeerde vorst, die het mecenaat van tal van wetenschappers en kunstenaars op zich nam.

De concerten in het kader van de tweede editie van het Leuvense polyfoniefestival Passie van de Stemmen willen een extra dimensie aan deze artistieke en historische ruimte toevoegen: van het begin van de muzikale hoogconjunctuur in Napels onder Roberts voorganger Charles van Anjou tot de polyfone meesterwerken die aan het bewind en het muzikale beleid van Robert I zelf verbonden kunnen worden. Naast het colloquium Miniatures and Music at the Court of Anjou (30 oktober, 1 en 2 november) met als openingsconcert ‘Caccia di Diana’ door het Italiaanse ensemble  laReverdie volgen uitvoeringen op 1 en 2 november om 20.00u in de Predikherenkerk met Ensemble Micrologus o.l.v. Patrizia Bovi en ClubMediéval o.l.v. Thomas Baeté. Zij brengen respectievelijk ‘Le Jeu de Robin et Marion’ van Adam de la Halle en ‘Een Goddelijke Komedie: Welfen en Ghibellijnen in duel’.

Bekijk de flyer. Info en tickets: www.30CC.be of www.alamirefoundation.org.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.