COLORA festival: Les Tambours du Burundi

Op zaterdag 30 oktober 2010 om 20 uur organiseert de Rode Kruisafdeling Leuven in samenwerking met Les enfants de Giheke asbl een concert met Les Tambours du Burundi en de Rwandese dansgroep Ihanika in zaal Ons Huis, Goudsbloemstraat 28 in Leuven.

Dit concert kadert binnen het Colora Festival, het Leuvens wereldmuziekfestival dat dit jaar zijn 20e verjaardag viert.

Les Tambours du Burundi is een wereldberoemd percussie ensemble. De groep trad op over heel de wereld. De percussie en dans van Les Tambours is gebaseerd op technieken en tradities die al eeuwenlang van vader op zoon worden doorgegeven. Ihanika is een Rwandese dansgroep. De Rwandese traditionele dans verschilt in ritme en bewegingen sterk van de meeste andere Afrikaanse traditionele dansen. Deze dans is elegant en boordevol vuur!

Het concert wordt georganiseerd ten voordele van het Rwandaproject van Rode Kruisafdeling Leuven en Les enfants de Giheke. Rode Kruis Rwanda heeft een Eerste Hulp programma om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk Rwandezen basis Eerste Hulp kunnen toepassen bij acute ziektes en ongevallen. Rode Kruis Leuven financiert de vorming van zo’n 100 personen, zowel trainers als gewone vrijwilligers. Les enfants de Giheke asbl is een Brusselse vzw die fondsen werft voor de opleiding van weeskinderen in Rwanda.

Kaarten voor dit concert kosten 15 euro in voorverkoop bij Sax, Music Center, CC Oratoriënhof en Fnac (tel 0900 /00600).
Ter plaatse kosten tickets 17 euro. Jongeren tot 26 jaar betalen 15euro.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.