Symphony of a Missing Room

STUK & M presenteren: Symphony of a Missing Room van Lundahl & Seitl van 4 tot 12 november in M

Symphony of a Missing Room van kunstenaarsduo Lundahl & Seitl is zowel een collectieve als uiterst persoonlijke reis doorheen de museumruimtes van M. Bezoekers worden door een stem via een draadloze hoofdtelefoon begeleid en op sleeptouw genomen doorheen de fysieke en denkbeeldige architectuur van het museum, de aanwezige museumruimtes en de tentoongestelde kunstwerken. Choreografische bewegingen, zintuiglijke illusies en geluidsopnames leiden de aandacht af van de zichtbare en tastbare wereld en richten de blik op een nieuwe beleving van tijd en ruimte.

Symphony of a Missing Room werd ontwikkeld op maat van verschillende musea in Europa waar het project tijdens de periode 2010-2012 te zien zal zijn. Vertrekkend vanuit een reeks situaties en locaties in specifieke musea, is Symphony of a Missing Room een kunstwerk voortdurend in wording. Dit werk van Lundahl & Seitl wordt tentoongesteld in musea, maar staat ook op zich als een tijdelijk museum dat voorbije ervaringen samenbrengt. Het is een complex kunstwerk dat zowel in de virtuele als in de fysieke ruimte bestaat. Voor de voorstelling in Leuven, zijn Lundahl & Seitl nu voor enkele weken aan het werk op locatie in M om een ervaring op maat van het gebouw en het huidige tentoonstellingsprogramma te ontwikkelen.

Deze voorstelling speelt in het kader van Playground, een live art festival waar podium en beeldende kunst elkaar ontmoeten van 4 tot 12 november in STUK.

Praktisch
telkens groepjes van 6 personen
4 november om 18u + 19u20 + 20u40
5, 6, 7, 9, 10, 12 november om 11u + 12u20 + 13u40 + 15u30 + 16u50
11 november  11u + 12u20 + 13u40 + 16u00 + 17u20 + 19u20 + 20u40
tickets : voorverkoop : STUK Onthaal (016 320 320 – ticket@stuk.be); dag zelf enkel tickets te koop in M
prijs : €13/€9
taal: Engels

Met dit ticket kan je ook de M-collectie en de tentoonstellingen in M bezoeken.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.