2 borstvoedingsinformatie-avonden voor zwangeren La Leche League

Op aanraden van een vriendin volgde ik in de zomer van 2009 de zwangerenavond van La Leche League. Ik was toen zeven maanden zwanger en was nog niet helemaal overtuigd of ik nu borstvoeding ging geven of niet. De avond viel heel goed mee. Het ging er heel gemoedelijk aan toe en er werd tijd uitgetrokken voor vragen.

Wat ik bijzonder interessant vond aan de avond was dat er vooral veel tips en tricks werden uitgewisseld. We kregen informatie over de allereerste momenten met je baby, over hoe een baby correct aanleggen, over hoe je kan zien dat je kindje aan een voeding toe is, over hoe de nachtvoedingen aan te pakken, over het bestaan van hulpmiddeltjes (lekglaasjes! borstcompressen!). Allemaal praktische zaken waar ze in een ziekenhuis vaak minder informatie over kunnen geven.

Omdat er heel veel te vertellen is over borstvoeding organiseert La Leche League dit najaar een reeks van 2 borstvoedingsinformatie-avonden voor zwangeren. Dit betekent dus dat er nog meer ruimte is om persoonlijk vragen te stellen en te praten over je ervaringen en je verwachtingen, dit om er mee voor te helpen zorgen dat je voorbereid en zonder problemen aan de borstvoedingsperiode kunt beginnen.

De avonden gaan door in een zaaltje van De Bakermat in de Zwartzustersstraat op maandag 15 en maandag 22 november van 20u tot ca. 22u30. Deelname kost 15 euro (je partner mag gratis meekomen). Meer informatie vind je op de website van LLL. Inschrijven of meer informatie vragen kan via bijeenkomstenlllleuven@gmail.com

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.