Tiende editie Holebifilmfestival

Het Holebifilmfestival Vlaams-Brabant viert dit jaar haar 10e verjaardag en het wordt een groot feest. Deze 10e editie brengt voor ieder wat wils. Op het programma staan meer dan 50 voorstellingen verdeeld over 32 films, een reeks kortfilms, 1 TV-serie, 3 toneelstukken en de prijsuitreiking van de unieke wedstrijd Holebikort.

Deze 10e editie wordt op passende wijze geopend met een spetterende Openingsavond in de Stadsschouwburg Leuven op dinsdag 9 november 2010 om 20u. De avond wordt gevuld met BV’s zoals Karolien Debecker, Timo Descamps, Truus Druyts en Will Ferdy, om maar een paar te noemen. Afwisselend met interviews, film, zang en spel waarbij het publiek ook haar rol speelt.

De geschiedenis van het festival kan je echt een succes story noemen in het Leuvense! Het festival is nochtans klein begonnen en is ontstaan als een activiteit van de Leuvense holebivereniging Driekant met een 10-tal voorstellingen in het Studioke te Leuven. Het festival is voortdurend gegroeid van een paar honderd bezoekers tot 2700 bezoekers vorig jaar. Vanaf het 2e jaar heeft ook Cinema ZED voorstellingen georganiseerd. Ondertussen is het festival van de Studio verhuisd naar Kinepolis. In 2008 heeft de provincie Vlaams-Brabant zich aangesloten en zijn er eveneens voorstellingen op verschillende locaties in Vlaams-Brabant. Dit jaar is dat, buiten Leuven, in Aarschot, Overijse, Halle en Landen.

Voor deze 10e editie werd een kortfilmwedstrijd gelanceerd (‘Holebikort‘) om de Vlaamse en Belgische regisseurs aan te moedigen films te maken met een holebithema. Er waren niet alleen inzendingen van Belgische bodem maar ook uit Nederland, Duitsland en zelfs uit de Verenigde Staten, Brazilië en Australië. De drie winnende films die de Jury onder het wakend oog van voorzitter Lieven De Brauwer uitkiest, worden in het eerste deel van de openingsavond vertoond waarbij het publiek mag stemmen wie de winnaar wordt.

Het festival vindt plaats van 9 tot en met 26 november 2010. Leven in Leuven mag 5 duotickets weggeven voor de voorstelling van No End op dinsdag 23 november om 20 uur. De eerste vijf personen die hun volledige naam en adres mailen naar info@leveninleuven.be kunnen gratis naar de film. Wees er snel bij.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Tiende editie Holebifilmfestival”

Carolien
(on november 3rd, 2010 at 23:27)

De tickets zijn de deur uit!