Boekcargo roept Leuvenaars op te vertellen over Fochplein vóór 1914-’18

De werken op het Fochplein, het is de talk of the town. Zelfs burgervader Louis Tobback kan er niet over zwijgen. Boekcargo pakt het op een creatieve manier aan. Deze boekhandel wil een boekje maken met verhalen, weetjes of anekdotes over het reilen en zeilen van het Fochplein van vóór 1914-’18, over de voormalige bewoners etc. Hiervoor doen ze beroep op alle Leuvenaars op hun kennis opte schrijven. Zie hier de oproep:

Jullie zijn de mensen van het geschreven woord! We rekenen op jullie!

OPROEP AAN ALLE LEUVENAARS

De werken aan het Fochplein met bijbehorende archeologische vondsten lokken heel wat kijklustigen. Vele mensen stellen zich (terecht)vragen bij wat er nu precies allemaal wordt opgegraven. Jij ook?

Ken je een verhaal, en weetje of een anekdote over het reilen en zeilen van het Fochplein van vóór 1914-’18, over de voormalige bewoners etc? Wil je dat delen met anderen? Aarzel niet en schrijf het neer!

Breng het voor 10 november binnen bij één van de handelaars van de Tiensestraat of stuur het per mail naar Boekcargo@telenet.be.
In ruil krijg je een tegoedbon voor het boekje met de gebundelde verhalen.

Het boekje zal vanaf 16 november voor 1 euro te koop zijn bij de handelaars van de Tiensestraat. We hopen op een massale reactie!

Een voorbeeld van een (fictief)verhaal: Mijn grootvader Jan Knol was de patattenboer van Leuven rond 1900. Elke morgen vertrok hij van zijn huisje aan het Fochplein met paard en kar langs de Leuvense huizen. In de kelder van zijn huis…..

Facebookevent Oproep aan alle Leuvenaars
Boekcargo op Facebook

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.