Schatten van*in Mensen

Van 3 tot en met 21 november 2010 houdt de rondreizende tentoonstelling ‘Schatten van*in Mensen’ halt in Leuven. Het is een tentoonstelling over mensen die een traditie of een kunst ‘in’ zich dragen en doorgeven aan anderen. Zij worden levende menselijke schatten of dragers van immaterieel cultureel erfgoed genoemd. Om meer aandacht te vestigen op dit immaterieel cultureel erfgoed, werkten FARO- Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed vzw, de erfgoedcellen van Aalst en Leuven, het Openluchtmuseum Bokrijk, de stad Dendermonde en tapis plein vzw samen aan een Amerikaans-Vlaams uitwisselingsproject, dat uitmondde in deze tentoonstelling.

De Amerikaanse fotograaf en etnoloog Alan Govenar haalde naast Amerikaanse ook Vlaamse erfgoeddragers voor zijn lens. De foto’s worden aangevuld met werk van stadsfotograaf Marco Mertens. Hij focuste op de twee Leuvense voorbeelden en bracht deze op een eigenzinnige manier in beeld. Dit alles levert een boeiende tentoonstelling op in de Schatkamer van Sint-Pieter.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.