Bierliefhebbers steunen De Wissel uit Leuven

Elk jaar organiseren de Heikantse Bierliefhebbers uit Berlaar-Heikant, De Aarschotse Bierwegers uit Aarschot en de Leuvense Biertherapeuten uit Leuven samen activiteiten ten voordele van een goed doel. Elk jaar kan een organisatie zo rekenen op een financieel steuntje in de rug. Dit jaar was het goede doel De Wissel VZW uit Leuven.

De Wissel vzw is actief in de Bijzondere Jeugdzorg en biedt opvang en tijdelijke, intensieve begeleiding doorheen een moeilijke samenlevingsperiode aan meisjes tussen 14 en 21 jaar en hun leefomgeving. De jongeren komen in De Wissel toe via plaatsing door de Jeugdrechtbank of het Comité van de Bijzondere Jeugdzorg. Dikwijls hebben zij al een aantal ‘mislukte’ pogingen achter de rug. De Wissel vzw is voor sommigen ‘de laatste kans’ om niet definitief door de mazen van het net te vallen.

Het bedrag van 9127,53 euro werd plechtig overhandigd aan De Wissel tijdens het bierfestival van de Heikantse Bierliefhebbers op zondag 31 oktober 2010. Het geld zal besteed worden aan de verbouwingen die broodnodig zijn voor het project ‘Rizsas’, een ervaringsgericht centrum voor jongeren waarvoor een schools perspectief een langere tijd ontbreekt.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.