Namaste – Tandoori keuken

Himalaya en Basecamp zijn niet de enige restaurants in Leuven waar je traditionele tandoori-gerechten kan eten, Namaste in de Naamsestraat biedt een vergelijkbare menukaart met thali’s, vindaloos en curry’s. Bovendien kan je er ook wokgerechten en biryani’s eten.

Namaste is een klein, maar gezellig restaurant met helgeel geverfde muren en houten tafeltjes. Aan de muren hangen de traditionele schilderijen met Nepalese landschappen. Bij het binnenkomen wordt je vriendelijk welkom geheten en naar je tafeltje gebracht door de charmante gastvrouw. Persoonlijk vind ik dat het toilet wel een kleine make-over kan gebruiken, al is het er wel proper.

De menukaart zette de stemming van ons avondje uit onder vrienden. De vele taalfouten (de website kan er ook wat van) toverden meteen een glimlach op ons gezicht. De overdonderende hoeveelheid fouten heeft iets charmant, maar je hoopt stiekem dat ze voor de volgende versie van de menukaart toch maar Google translate gebruiken. Na lang getwijfel, besloten we allevier voor de Namaste menu te gaan. We vroegen vriendelijk of het mogelijk was een alternatief dessert te kiezen voor de dame blanche van het menu en dat bleek helemaal geen probleem.

Het aperitief van het huis was een zoete cocktail op fruitbasis. Ik denk dat er lycheelikeur in zat, maar helemaal zeker ben ik daar niet van. Lekker was het alleszins. Bij het aperitief knabbelden we op papadums die we dipten in twee verschillende soorten chutney.

Als voorgerechtje kregen we momo‘s: deeghapjes met gekruid lamsgehakt en een licht pikant sausje. Heel erg lekker. Het hoofdgerecht was de Namaste sizzler: tandoori kip, lam en scampi in een typische rode kruidenmengeling, gegrild in de traditionele tandoor-oven sissend geserveerd in een pannetje met groenten. Bij het hoofdgerecht werden naan-brood en een stevige portie witte rijst geserveerd. De hoofdschotel was zo royaal dat het zelfs de grote eter in ons gezelschap moeite kostte om alles op te krijgen. Het vlees was bovendien heerlijk zacht, perfect gekruid en vergezeld van twee sausjes: één kruidig pikant en het andere een muntsausje.

Een minpuntje: de rode huiswijn (16 euro) die we bestelden werd niet geopend aan tafel, wat ons deed vermoeden dat de flessen werden bijgevuld. Zowel de fles rode wijn als de fles water werden gewoon op tafel geplaatst, zonder dat de bediening de glazen vol schonk. De huiswijn was degelijk zonder meer.

Over het dessert bestond er minder eensgezindheid in ons gezelschap. We namen allevier iets anders: een mangolassi, kheer (huisgemaakte Nepalese traditionale rijstpudding gekookt met noten), dame blanche en een sabayon van lycheelikeur met vanille-ijs. Al de desserts werden enthousiast onthaald. Enkel de kheer viel wat tegen, maar een mens moet nieuwe smaken durven uitproberen, nietwaar?

Na het dessert dronken we nog enkele kopjes muntthee. En als we dachten dat de maaltijd daarmee afgesloten was, vergisten we ons danig. De vriendelijke dame bracht niet enkel de rekening, maar ook vier zoete lycheedrankjes én een schoteltje met daarop iets wat leek op grote witte bruistabletten. Door een beetje warm water op de witte tablet te gieten, bleek deze zich vol te zuigen en ontstond er een klein vochtig handdoekje om onze handen af te vegen na de maaltijd. Een mooie afsluiter voor een gezellige avond.

Een menu voor vier personen, één fles rode wijn en één fles plat water kostten ons in totaal 161 euro. Een prima prijs-kwaliteitsverhouding en naar mijn persoonlijke smaak, het beste tandoori restaurant van Leuven. Ons zie je zeker nog terug in restaurant Namaste.

Praktisch
Naamsestraat 25, 3000 Leuven
016/58 25 58
http://www.namastetandoori.be
info@namastetandoori.be

Onze keuze (inclusief spellingsfouten)
Aperetive van hethuis
Papadum
Momo
Namaste mix sizzler
Dame blanche/kheer/Aap Ko Lassi/Sabayon van lychee liquer met vanille-ijs
Koffie of thee

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Namaste – Tandoori keuken”

Goofball
(on november 8th, 2010 at 23:58)

Is Basecamp niet toe, of heb ik dat gisteren nu fout gezien?

 
Carolien
(on november 9th, 2010 at 0:06)

@Goofball: Is de Basecamp dicht? Ik zal er eens op letten de volgende keer dat ik er langs kom.

 
Anouk
(on september 17th, 2012 at 10:32)

Dit is een aanrader! Zeer verzorgde locatie – dit vind ik altijd een goede indicatie voor de algemene (keuken)hygiëne – en vriendelijke bediening, ook al spreekt die niet zo’n geweldig Nederlands (voor ons werkte het alvast niet storend).
Een hapje vooraf weet ik altijd te appreciëren (net zoals die handdoekjes op ‘t einde: instant vliegtuig gevoel!). De kaart is niet té uitgebreid – dat vind ik dan weer een goede indicatie voor de versheid van hetgeen op je bord verschijnt – maar biedt toch voldoende keus. Wij deelden een bordje pakoras als voorgerecht (om toch zeker voldoende plaats te sparen voor de hoofdschotel). Smaakvolle gefrituurde deeghapjes gemaakt van kikkererwtenpuree en groentjes. De dipsausjes pasten er prima bij. We moesten niet lang wachten op ons hoofdgerecht: mijn tafelgenote koos voor kip biryani (een kruidige schotel van rijst met stukjes kip, afgewerkt met een vers slaatje en frisse raita) en ikzelf koos voor de tandoori kip met naan (de kip zag vuurrood van de kruidenmengeling: bijzonder smaakvol). Ik kan bovenstaande alleen maar beamen: zeer royale porties.
En bovendien betaalbaar!

 
Nadia Gommé
(on december 13th, 2013 at 21:47)

Ik heb nog nooit zo veel betaald voor zo weinig en middelmatig eten. Voor een paar stukjes kip in een smaakloze saus en wat witte rijst moest ik 17 euro betalen! Neem dan wat groenten bij zou je denken, wel, 14 euro voor een klein potje groenten is er echt over. We hadden dan nog wat wijn en water, totaal: 50 euro voor twee. 50 euro voor wat smaakloze kip en rijst, ik heb me nog nooit zo bedrogen gevoeld. En dat dan in een middelmatig kader; wijn met een schroefdop, verkeerde bestelling brengen, een kleine hoeveelheid eten, geen variatie, en te veel aangerekend. Ik zou aanraden: vooral NIET naar toe gaan