Symphony of a missing room in M

Donderdag 11 november woonde ik samen met vijf anderen in M de voorstelling Symphony of a missing room van kunstenaarsduo Lundahl & Seitl bij. Of beter gezegd, maakte ik er deel van uit. Een oude gids bracht ons naar het huis Vander Kelen-Mertens waar onze wonderbaarlijke tocht zou beginnen. Met een hoofdtelefoon op onze oren vertrokken we op wat eerst een klassieke gidsbeurt door het Museum leek.

De gidsbeurt werd echter een ontdekkingstocht toen mijn medereizigers en ikzelf een bril op de neus kregen die ons van ons zicht beroofde. Uit het niets kwamen zachte handen die me op plekken brachten die enkel in mijn eigen fantasie bestonden. Vol vertrouwen gaf ik me over aan deze bijzondere ervaring en liet ik de zachte vrouwenhanden bepalen waar ik heen zou gaan.

In mijn oren fluisterde een lieve stem instructies, die ik zonder aarzelen uitvoerde. Ik voelde de zachte haren van mijn engelbewaarder en de koude muren van M. Een ijskoude wind woei in mijn gezicht en gaf me het gevoel in een diepe grafkelder afgedaald te zijn. Gelukkig werd er liefdevol een deken rond mijn schouders geslagen om me af te schermen van de ergste kou. Ik ontdekte een boodschap die werd achtergelaten en luisterde naar een stem uit het verleden.

Na het bezoek aan deze wonderbaarlijke wereld ontwaakten mijn medereizigers en ik lichtelijk gedesoriƫnteerd op een Oosters tapijt in de hoogste ruimte van M met zicht over de stad. We praatten nog even na over onze bijzondere reis. Iedereen was vol lof over de ervaring. Jammer genoeg is vandaag (vrijdag) de laatste dag dat deze voorstelling plaatsvindt in Leuven. Ik vond het alleszins een absolute aanrader.

Enkele beelden die de ervaring beslist geen eer aandoen.

'Symphony of a Missing Room' by artist duo Lundahl & Seitl

'Symphony of a Missing Room' by artist duo Lundahl & Seitl

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.