Jong Leuvens ijsdanskoppel pakt brons op de Ice Challenge 2010 in Graz

Derde plaats
Na een jaar hard trainen zijn Laura Abts (13 jaar) en Maarten Buckens (15 jaar) erin geslaagd om schitterend te presteren afgelopen weekend op de Ice Challenge 2010 in Graz. Ze namen volgens hun leeftijdscategorie deel in de Advanced Novice en keerden huiswaarts met de bronzen medaille. De Belgen namen het op tegen drie ervaren ijsdanskoppels uit Groot-Brittannië, Oostenrijk en Tsjechië.

Loon naar werken
Laura en Maarten zijn lid van Kunstschaatsclub Pirouette Leuven en combineren hun studies met hun trainingen op de ijsbaan te Leuven. Vijf maal per week oefenen ze op het ijs. Samen met hun coach Corey Lapaige werkten ze het afgelopen jaar zeer intensief om aan internationale wedstrijden te kunnen deelnemen.

Maarten (Belgisch Kampioen ijsdansen Pre Novice 2007-2008) vormt pas sinds de zomer van 2009 een ijsdanskoppel met Laura. Laura werd ontdekt tijdens de recreatieve trainingen van Pirouette Leuven. Hun inzet en doorzettingsvermogen leverde meteen de eerste medaille ooit op voor België in een ijsdanswedstrijd van dit niveau. Meer informatie over hen kan je vinden op www.abts-buckens.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.