‘t Muziek Frascati en het sprookje van de burgerij – gratis tickets

Sprookjes bij Leuvens eigenste stadsorkest ’t Muziek Frascati? Maar dan alvast met een angeltje! Het concert van 28 november heeft weer een eigenzinnig parcours, dat voor wie wil al in de voormiddag begint.

Hugo Claus’ film Het Sacrament zette de burgerij in haar hemd, en om haar zelfverzonnen sprookjes te onderstrepen schreef Frédéric Devreese een schitterende en soms wat bijtende Valse sacrée. Napoleon was dan weer een gedroomde burgerlijke held, en drie van zijn redevoeringen staan centraal in een merkwaardig werk voor recitant en kopers van de Franse componist Jacques Castérède. En de sensuele oriëntaalse sprookjes van Duizend-en-één-nacht bloeiden pas door de muziek van Rimski-Korsakov wild maar verborgen in de geesten van diezelfde negentiende-eeuwse burgerij.

Als je helemaal in de sfeer wil komen nemen gidsen je al van in de voormiddag mee op een wandeling door het burgerlijke Leuven. Een typische maaltijd en een inleiding op het concert verder, ben je dan absoluut klaar om je eigen sprookjes te toetsen aan die van je verre voorvaders!

Zondag 28 november om 15 uur, Schouwburg Leuven. Toelichting bij het programma om 14.15 uur in de foyer. Tickets: 12 euro (8 euro voor -26 jaar) via de ticketbalie van 30CC, Tweebronnen, Diestsestraat 49, tel. 016-300 900 of via de website www.30cc.be. Leven in Leuven mag een duoticket van deze voorstelling weggeven. De eerste persoon die ons via het contactformulier de naam van de vertelster van de verhalen uit duizend-en-één-nacht doorstuurt, krijgt de kaarten. Vergeet niet je volledige naam en postadres te vermelden, want de kaarten worden per post verstuurd.

De wandeling wordt samen met een lunch, de inleiding en het concert zelf aangeboden. Het pakket kost 40 euro per persoon. Inschrijven hiervoor kan via de website www.tmuziekfrascati.be of via het telefoonnummer 0486 53 14 48.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “‘t Muziek Frascati en het sprookje van de burgerij – gratis tickets”

Carolien
(on november 21st, 2010 at 20:44)

De kaarten zijn de deur uit!