Interview met Louis Tobback

Journalist Stef Telen interviewde ons aller burgervader voor het Nieuwsblad. Het werd een boeiend interview waarin onze burgemeester, zoals we dat van hem gewoon zijn, beslist geen blad voor de mond neemt. Hij spaart de kritiek op de Vlaamse adminstratie niet en kondigt aan dat hij in januari 2012 zal bekend maken of hij opnieuw zal opkomen bij de volgend gemeenteraadsverkiezingen.

Wat denken jullie? Is het wenselijk dat Louis Tobback er nog een ambtstermijn bij doet of wordt het tijd voor nieuw bloed aan het roer van onze stad?

Lees het volledige interview op de site van het Nieuwsblad.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Interview met Louis Tobback”

Filiep
(on november 29th, 2010 at 9:34)

Louis Tobback mag er voor mijn part nog 20 ambtstermijnen bijdoen. Met wat accentwijzigingen in het beleid. Democratie heeft ook z’n nadelen, maar het is grosso modo toch goed dat er controle is van niet-verkozen mensen (m.a.w. die plichtsbewust, zonder dat ze daarvoor afgestraft kunnen worden, hun ding kunnen doen). Had men destijds de bindende adviezen van die mensen opgevolgd, dan stond Horta’s volkshuis er nog. Had m’n destijds een bescherming gehad voor het Klein begijnhof, dan was het nu nog dubbel zo groot. Had men destijds de bindende adviezen van die ambtenaren niet opgevolgd, dan was er nu helemaal geen sprake meer van het groot Begijnhof. Dus zomaar eisen dat je volle bevoegdheid hebt over eender wat, lijkt me toch echt wat kort door de bocht. Dankzij de bindende adviezen van die vervelende ambtenaren staat er nu geen orgelgedrocht in de St-Pieterskerk (een orgel dat ook de kerkfabriek niet wilde, en het unieke interieur van de kerk naar de knoppen zou hebben geholpen) mar komt het in de St-Michielskerk , waar het veel beter thuis is (alleen al op kunsthistorisch vlak), beter kan onderhouden worden, en kan profiteren van een veel betere akoestiek. Dus ja, laat maar komen, die bindende adviezen. n als dat in het schepencollege en bij de burgemeester kan doordringen (samen met wat meer respect voor de meningen van de burgers), doe er dan nog gerust maar wat ambtstermijnen bij.