Kookhuys Mafrans dingt mee naar GIA Award in Chicago

Kookhuys Mafrans is uitverkozen om ons land te verdedigen op de prestigieuze GIA Award in Chicago, die het beste winkelconcept ter wereld beloont. De kookwinkel won eind oktober al de Belgische selectie van de award, waar hij werd geroemd voor zijn innovatieve beleefwinkel: klanten kunnen er keukenbenodigdheden zoals messen, blenders of espressoapparaten zelf testen. Daarmee sluit de zaak, die al 95 jaar ervaring heeft in de sector, het eerste jaar sinds zijn heropening zeer succesvol af.

“Experience shopping is sterk in opmars: klanten winkelen niet enkel om de producten, maar ook om de ervaringen en emoties die shoppen oplevert”, aldus zaakvoerder Vital Mafrans. “Dit jaar toonde een studie van Fedis nog aan dat veel winkels in de huishoudsector eerder oubollig zijn, en weinig vernieuwen. Kookhuys Mafrans wil hobbykoks en amateur-liefhebbers van koken wél die echte beleving geven. Met succes: dankzij onze nieuwe winkelinrichting en aangename winkelsfeer blijven klanten langer in de winkel, en verkopen we veel meer.”

Het beleefconcept van Mafrans is uniek in België: aan verschillende themakookeilandjes kunnen klanten zelf uittesten welk mes het vlotst snijdt of welke grillpan de meest perfecte steak bakt, en kunnen ze zien én proeven welk espressoapparaat de beste schuimlaag maakt. De nieuwste trends op culinair vlak komen aan bod: van moleculaire technieken als espuma’s tot trage garing in speciale AEG-ovens of Teppan Yaki-koken.

Mafrans is een begrip in Leuven. De originele winkel werd opgericht in 1915 door Filip Mafrans als handel in landbouwwerktuigen en houten wasmachines in een hangar. In 1921 verhuisde de zaak naar de Diestsestraat. Na de oorlog werd de winkel uitgebreid met kachels en elektrische huishoudapparaten. In 1997 werd vervolgens Het Kookhuys opgericht: een tweede winkel in keukenbenodigdheden. In 2009 werd Mafrans vernieuwd tot de gloednieuwe conceptstore Kookhuys Mafrans, gespecialiseerd in keukenbenodigdheden en elektrische huishoudapparaten.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.