Concert LAO : Stadsgezichten en Streekgezangen

Het Leuvens Alumni Orkest (LAO) concerteert op zaterdag 11 december 2010 om 20u15 en zondag 12 december 2010 om 15u00 in de Aula Pieter de Somer te Leuven. Het thema is ditmaal “Stadsgezichten en Streekgezangen”.

Met dit concert brengt het Leuvens Alumni Orkest “stadsgezichten”, meer bepaald een beeld van het leven in London, muzikaal vertaald door Vaughan Williams. In zijn London Symphony hoor je een muzikale expressie van het leven in Londen met de bijhorende geluiden en gezichten. Met de Chants d’Auvergne van Canteloube krijg je dan weer een beeld van het fraaie landschap en de boerenbevolking van zijn geliefde Auvergne. Canteloube gebruikte voor zijn populairste werk, de befaamde “Chants d’Auvergne” voor zangstem en orkest de bestaande volksmuziek (“streekgezangen”) als vertrekpunt. De beroemde sopraan Anne Cambier zal deze liederen vertolken. Met de Ouverture tot “Candide” van Leonard Bernstein blijft het orkest in de sfeer van reizen. Candide beleeft allerlei avonturen die hem en zijn maten naar diverse landen zoals Nederland, Portugal, Suriname, Eldorado, Frankrijk en Turkije brengen. Het orkest zal gepresenteerd worden door Wim De Vilder.

Voor meer info en tickets kan je terecht op de website van het LAOof op telefoonnummer 016/32.03.40 (Cultuurcoördinatie K.U.Leuven).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.