Het Depot verbouwt & verhuist

Op 1 maart 2011 start Muziekcentrum Het Depot met grote verbouwingswerken. De werken zullen 1 tot 1,5 jaar in beslag nemen. Tijdens deze periode wijkt Het Depot uit naar een tijdelijk onderkomen aan de Kapucijnenvoer, in het voormalig Departement Verpleeg- & Vroedkunde.

Dankzij de verhuis kan de organisatie de werking voltijds voortzetten in de tijdelijke locatie. Zowel de concertzaal als de educatieve werking en de repetitieruimtes verhuizen naar de Verpleegsterschool en zijn vanaf dan voor een eerste maal geïntegreerd op 1 plek. De concertzaal is geschikt voor minstens 400 bezoekers.

De concertzaal aan het Martelarenplein wordt volledig gerenoveerd, er komen extra voorzieningen op vlak van sanitair en vestiaire. Door een verbreding van de nooduitgangen kan de capaciteit worden uitgebreid van 640 tot 800 personen. Daarnaast wordt er ook geïnvesteerd in de ruimtes rond de zaal. In de toekomst wordt de foyer verbreed waardoor er kleine concerten kunnen plaatsvinden. Ook de nieuwe repetitie- en opnameruimten en leslokalen zullen hun onderdak vinden aan het Martelarenplein.

Vooraleer de verbouwingen starten, sluit Het Depot af met een gigantische slot-tiendaagse van 17 tem 27 februari.

Check The A-List als je een van de unieke zetels wilt winnen!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.