Kerststal schapen

in de uitzending van Scorpio Scoops op woensdag 8 december 2012:

Mei-ei-ei-eih! Elk jaar staat er op de Grote Markt van Leuven een levende kerststal. Maar dit jaar, voor het eerst sinds 21 jaar, zal de kerststal niet meer bevolkt worden door Roger Buelens uit Nossegem. Hij, zijn ezel en zijn twee schapen maken plaats voor drie écht Leuvense schapen. De “Lovenaars”, zoals ze ook wel genoemd worden, zijn een ras ontwikkeld door de K.U.Leuven, ter optimalisatie van de schapenhouderij. Verzorger Paul Vandenwayenberg van de Leuvense groendienst zal ze met de nodige fierheid vergezellen, en kijkt al uit naar de gezellige sfeer en de mensen die naar onze Leuvense trots komen kijken. Wij zijn vooral benieuwd of ze in de komende vijf weken ook nog een ezel gaan vinden? Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Volg Scorpio Scoops of Facebook

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Kerststal schapen”

Joris
(on december 14th, 2010 at 21:29)

Nu ja, een schaap is een schaap. Ik vond de ezel een stuk leuker. En in Leuven lopen er zeker genoeg rond. De verlichte geesten die de ‘fraaie’ gebouwen van de kop van Kessel-Lo verzonnen hebben, bijvoorbeeld. In de stal ermee!