De langste toog binnenkort ook de toegankelijkste

Hidden City is een project ter bevordering van de fysieke toegankelijkheid van handelszaken, restaurants en cafés in de stad Leuven. Hidden City werd opgericht door 2 Leuvense rolstoelgebruikers die het beu waren geconfronteerd te worden met ontoegankelijke handelszaken. Hidden City wil personen met een beperking een instrument aanbieden om op te zoeken welke zaken toegankelijk zijn. Hidden City definieert toegankelijkheid als volgt: de breedte van de ingang moet minimum 70 cm zijn en aanwezige drempels mogen niet hoger zijn dan 2 cm. In de database zitten nu 1472 gebouwen (binnen de Leuvense ring). Hiervan zijn er 419 toegankelijk en 1053 ontoegankelijk. 28,5 % van de handelszaken is toegankelijk, 71,5 % is niet toegankelijk.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “De langste toog binnenkort ook de toegankelijkste”

MetalArend
(on december 17th, 2010 at 11:52)

Woehoew, Pieter Coutereel aka Willem Neve rules! :D