Restaurant Arenberg

Omdat het voor een verjaardagsfeestje net iets meer mag zijn, besloten mijn vriend en ik te gaan dineren in het enige één van de sterrenrestaurants in Leuven: de Arenberg in Egenhoven. Omdat wij het principe “don’t drink and drive” genegen zijn, namen we de bus om in Egenhoven te geraken. Een menu is nu eenmaal niet compleet zonder bijpassende wijnen.

Het onthaal was bijzonder vriendelijk. Onze jas werd aangenomen en we werden meteen naar het tafeltje gebracht waar we de rest van de avond zouden doorbrengen. Het interieur van restaurant Arenberg was minder mijn ding. Heel klassiek en een beetje braaf. Van een sterrenrestaurant had ik toch net iets meer verwacht.

Het eten daarentegen stelde niet teleur. We begonnen de avond met een exclusief aperitiefje: een Chardonnay Meerdael rosé, speciaal gemaakt voor restaurant Arenberg en dus niet verkrijgbaar in de gewone handel. Als appetizer kregen we chips van banaan en mangomousse en lekkere olijfjes: onze smaakpapillen werden verwend. Het volgende hapje was een bordje met biologische zalm gemarineerd met dille. Waarna de verschillende gangen van het menu gepresenteerd werden.

Elke gang werd uitgebreid voorgesteld en was vergezeld van een aangepaste wijn. De wijnen smaakten voortreffelijk en werden royaal bijgeschonken. Het was een goed idee om met de bus naar de Arenberg te gaan, want terugrijden met de wagen zou beslist niet meer verantwoord geweest zijn.

De menu met aperitief en aangepaste wijnen inbegrepen, kostte 105 euro per persoon. Dat is niet goedkoop, maar voor wat je ervoor kreeg, zijn geld zeker waard. Een aanrader als je iets te vieren hebt.

Menu Arenberg
Degustatiehapjes

Kort gebakken kreeft
gesmolten prei en dragon,
gelei en schuim van schaaldieren
~
Sint-Jakobsoesters ‘à la plancha’
structuren van knolselder, Ibericoham en Spaanse amandelen
~
Risotto van ‘Itamae’-rijst
bospaddenstoelen en herfsttruffel,
schilfers gerijpte parmezaan
~
Rug van hertenkalf
geglaceerde chiconnettes,
gel van veenbessen en gelei van jonagold appel
~
Dessert Arenberg

Zoetjes

Praktisch
Kapeldreef 46, 3001 Heverlee (Egenhoven)
016/22 47 75
restaurant.arenberg@telenet.be

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Restaurant Arenberg”

Geert
(on december 17th, 2010 at 23:40)

@Carolien: Couvert Couvert in hetzelfde Egenhoven is bij mijn weten zijn ster nog niet kwijt hoor!
(zie voor de lijst 2011 vb op http://www.dinnersite.be/toprestaurants/michelin )

 
Ann V.
(on januari 28th, 2012 at 5:41)

Het eten is erg verfijnd, al stoort het me soms als de ober voor de zoveelste maal de eindeloze litanie ingredienten komt aframmelen die in elk miniscuul hapje zitten. Het interieur en de klanten zijn bijzonder stijf, net een begrafenismaaltijd…Al bij al helemaal niet mijn ding