Turquoise

Zaterdag avond vierden we de verjaardag van een vriend, en besloten met onze groep naar het restaurant Turquoise te gaan, het was de laatste keer.

We spraken om 19u af, en bij het binnenkomen kregen we dadelijk te horen dat blijkbaar iedereen tegelijkertijd binnenkwam. Tsja, 7u op een vrijdag avond, is nu eenmaal een normaal uur om af te spreken, en we hadden gereserveerd. Omdat zoveel mensen tegelijkertijd binnenkwamen (max 20 personen aanwezig) had men niet voldoende menukaarten om aan iedereen te geven. Geen probleem dan deelden we die wel even. We hadden gereserveerd voor 8, maar helaas waren we maar met 7, een persoon had vlak voordien afgebeld wegens ziekte. Jammer, maar dat kan gebeuren. Hier kregen we echter direct commentaar op dat het voor de kelner/kok onmogelijk was te aanvaarden dat wij niet met 8 waren, maar enkel met 7. Jammer genoeg gebeurde dit op een onbeschofte manier. Iedereen was een beetje verbaasd, maar we lieten dit ons niet aan ons hart komen. 3 minuten later stond de kelner/kok weer aan onze tafel om onze orders op te nemen. Aangezien er onvoldoende menu’s aan tafel waren, waren wij nog niet klaar hiervoor. Verongelijkt vertrok de kelner/kok, waarna hij na herhaaldelijk aandringen om 19u50 terug aan onze tafel stond zodat we eindelijk een aperitief en ons eten konden bestellen. Het restaurant zat nog altijd niet vol, maar blijkbaar hadden ze het toch te druk om zelfs maar te vragen of we iets wilden drinken.

Eindelijk konden we bestellen, waarna alles vrij vlotjes verliep. Ikzelf koos voor mixed grill vis, maar dat was er niet, dus ging ik voor de zeewolf. De hapjes die bij de aperitief kwamen, waren zeer smakelijk, en het hoofdgerecht was heel smaakvol, alhoewel de vis zelf niet optimaal was (maakte het geheel aanvaardbaar, maar niet geweldig). Mijn tafelgenoten waren wel zeer tevreden over (de smaak van) het eten.

Jammer genoeg was het hoofdgerecht ook niet zonder problemen. Met name bij het uitschenken van de wijn was de bediening opnieuw problematisch. We waren met 7, en hadden een flesje wijn besteld. Een ober schonk daarop in voor 6 personen, en liet de 7de persoon zitten. Daarop moesten we opstaan (wuiven hielp niet), een ober erbij halen en vragen naar een tweede fles om iedereen toch iets te geven. Deze nieuwe fles werd op tafel gezet (met de kurk er nog op), en opnieuw moesten we herhaaldelijk aandringen alvorens men de fles opende. Wijnetiquette kende men ook niet, maar dat is nu niet het ergste.

In kort. Ik ga minimum 25 keer per jaar op restaurant, en dit is de eerste keer dat ik zo onbeschoft behandeld werd. Het dessert hebben we ergens anders gegeten, en was heerlijk :-).

Praktisch
Naamsevest 6, 3000 Leuven
http://www.restaurant-turquoise.be/
info@restaurant-turquoise.be
016/50 30 97

Bookmark and Share

Er zijn 8 reacties op “Turquoise”

Goofball
(on december 22nd, 2010 at 8:41)

We zijn er al een paar keer geweest en we vonden het wel ok. Maar die kok die is doorgaans wel van het minste gestresseerd en te openhartig. Hij komt vaak uit zijn keuken in de zaal en flapt er dan duidelijk uit wat er door zijn hoofd gaat.

Wij waren ook eens met een groep waarvan een deel later toekwam door files. Dan hebben we ook wel de opmerking gekregen dat hij daardoor vertraging had en dat het moeilijk te organiseren was en dat het hem speet maar dat we daardoor wel lang hadden moeten wachten. Hij schoof dus in feite doodleuk de schuld in ons schoenen. Daar bleef het bij, dus ik voelde me niet echt onbeschoft behandeld. Hij was even goed over zijn vakantie bezig en zijn vrouw die toen zwanger was. Maar ‘k geef je gelijk dat je zo’n dingen misschien kan denken maar niet zegt aan klanten. Het is gewoon onprofessioneel.

Die man draait daar wel met amper personeel, chapeau wat hij doet. Maar daar ligt net een probleem: te weinig en onprofessioneel personeel. Eten is wel lekker vind ik

 
Jules
(on december 22nd, 2010 at 9:00)

Wij vonden het een welkome afwisseling, een restaurant mét entertainment :)

Misschien inderdaad geen restaurant om met groep naar toe te gaan, maar zo zijn er meer in Leuven. Ik ga er graag langs voor de lunch, wanneer het rustig is en het eten heerlijk!

 
Carolien
(on december 22nd, 2010 at 22:19)

Ik vind het eten altijd zeer lekker in Turquoise. Het is waar dat de kok/eigenaar een bijzondere stijl heeft. Maar dat vind ik net charmant. Al moet ik zeggen dat ik zoiets als het verhaal hierboven nog niet heb meegemaakt. Wij zijn er dan ook nog nooit met een groep gaan eten.

 
Greet
(on maart 1st, 2011 at 12:05)

Gisteren hier met een groep van 6 mensen gaan eten. Ik had me al aan t ergste verwacht, zeker na deze reviews maar niets is minder waar. Had door de dag heen de reservatie al moeten aanpassen (we waren oorspronkelijk met 8) en daar werd geen probleem over gemaakt.
Het eten was er super lekker en onze avond was meer dan geslaagd.

 
Joris Mampaey
(on november 30th, 2011 at 17:18)

Ikzelf ben ook al verschillende keren gaan eten in Restaurant Turquoise. Ze werken inderdaad met zeer weinig personeel, maar ik vind persoonlijk dat het restaurant ongeloofelijk veel charme heeft. De kok heeft een eigen stijl en is soms (zichtbaar) gestresseerd, maar hij heeft mij altijd zeer vriendelijk behandeld. Ik toon dan ook mijn bewondering en interesse voor wat hij doet. Je mag niet vergeten dat sommige mensen echt wel niet nadenken over de consequenties van hun reservaties en niet afbellen: ze reserveren voor 14 op een vrijdag of zaterdag, en komen dan met 10 doodleuk toe. Terwijl de kok dan al zoveel reservaties heeft afgezegd owv de groep. Dat is inkomsten verlies. Of ze komen helemaal niet na reservatie. Hij vertelde mij dit zelf op een rustig moment.
Ik ben ervan overtuigd dat het zeer hard werken is in de horeca en dat het niet makkelijk verdiend is allemaal. En noem mij eens 1 restaurant waar je een ‘gewone’ kok vindt.. Ze zijn niet gewoon, het is een ras apart.
Wat mij betreft : een dikke chapeau voor dit restaurant en zijn kok. Want ik heb het dan nog niet eens gehad over het eten, dat ik altijd opnieuw weer verrassend lekker vind, en dit aan zeer democratische prijzen.

 
dorothea
(on januari 27th, 2012 at 17:05)

Op de website wordt verse en eerlijke producten benadrukt, maar amper iets van “versheid” gemerkt. Kok stoort de sfeer duidelijk, loopt véél te gestresseerd rond. Opdienen en afruimen van tafel gebeurde telkens zeer bruut. Bovendien werden foute gerechten vanuit de keuken gestuurd. Personeel kreeg onterecht op haar dak. Bij andere opmerkingen op gebreken van gerechten, werd kok zeer onbeleefd. Eerste en meteen ook laatste keer dat wij hier komen eten.

 
OLIVIA DE HERT
(on februari 11th, 2017 at 22:32)

Gezellig restaurant, hier voor de derde keer gegeten. De uitbater zag ook dat wij uitermate tevreden waren en kende ons intussen en vroeg ons om eens iets te schrijven, wat we met plezier doen voor deze man. Er was deze keer een TAPAS ACTIE (duurt nog wel even zag ik op de website): dat is pas genieten en voordelig tegelijkertijd! Je krijgt dus klein bordjes tapas en het lekkere brood vooraf. Je hoeft bij wijze van spreken dus geen voorgerecht te nemen. Als hoofdschotel nam ik deze keer de zwaardvis Veronique, en ook dat was vernieuwend voor mij! Ik proefde de Turkse koffie en nam er wat baklava bij: eigenlijk beter dan wat ik in Turkije at, omdat het minder zoet is hier. Blijkbaar past de patron zich aan aan de smaak van de Belgen (zo vertelde hij zelf toen het rustiger was), die duidelijk een stuk minder zoet is dan de Turkse smaak. Het proefde allemaal even lekker en vers, zonder overdaad, heerlijk tafelen dus. De bediening was vlot het is wederom voor herhaling vatbaar.

 
Stefanie
(on maart 3rd, 2017 at 15:27)

Het was niet de eerste keer dat we hier kwamen eten. Ik blijf overtuigd van de goede keus. Kleinschalig, goede sfeer, fijne bediening en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. De gevel is onopvallend aan de lichten van de Naamsevest hoewel hij in de turquoise kleur is, lang niet iedereen weet volgens mij daarom dit heerlijke restaurantje te vinden, wat jammer, ik heb het ook al tegen de kok gezegd. Het bestaat nochtans al bijna 12 jaar. Aanrader als je een fijne smaak hebt!