Itinera Nova – Nieuwe cursus paleografie

Itinera Nova, nieuwe wegen naar de digitale ontsluiting van archiefbronnen is een project van het Stadsarchief Leuven. De bedoeling is een zo goed mogelijke digitale toegang te ontwikkelen tot de meer dan duizend registers van de Leuvense schepenbank (1362-1795). Op termijn van tien jaar zullen alle ca. 950.000 bladzijden ingescand worden.

De digitale beelden worden ter beschikking gesteld op de Itinera Nova-website. De akten, van verkoop tot erfenis, van burenruzie tot schuldbekentenis, worden voorzien van een index en een volledige transcriptie. Een vrijwilligersnetwerk zal wiki-gewijs helpen bij de ontsluiting van deze rijke bron door mee te transcriberen.

Vanaf januari wordt opnieuw de cursus ‘Oud schrift (eerste helft 15de eeuw)’ georganiseerd voor nieuwe vrijwilligers van Itinera Nova. De cursus vindt plaats in het Stadsarchief van 17.00 tot 19.00 uur op donderdag 13/01, 20/01, 27/01 en 03/02.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Inschrijven kan via inge.moris@leuven.be of (016) 300 871.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.