Guido Belcanto op 22 februari 2012 in 30CC Leuven

Guido Belcanto heeft er nooit een geheim van gemaakt wat zijn uiteindelijke ambitie is: de grenzen van het levenslied verleggen en het genre behoeden voor de ondergang. Dat hij met glans geslaagd is in deze opdracht, werd onlangs officieel bekrachtigd. Op de stoep aan de Ancienne Belgique in Brussel kreeg hij een ster met zijn naam in de Walk of Fame, een eer die enkel weggelegd is voor de echte baanbrekers. Daar ligt hij in het illustere gezelschap van The Scabs, The Kids, Gorki en Raymond van het Groenewoud, waarmee bewezen is dat Belcanto (samen met Raymond) de Vlaamse zanger is met het allerhoogste rock and rollgehalte.

25 jaar lang heeft men geprobeerd om Guido Belcanto te ‘categoriseren’ maar niemand is daar ooit in geslaagd. Hij is een stroming op zich. Geheel terecht mag hij daarom zeggen: ‘Een man als ik ontmoet je niet elke dag’. Het is meteen de titel van zijn nieuwe, in oktober 2011 verschenen plaat en tevens van de theatertoer die daaraan gekoppeld is.

Op 22 februari 2012 om 20.00u is Guido Belcanto te gast in 30CC/Minnepoort te Leuven. Wie ooit een zaalconcert van Guido meemaakte, weet wat hij te verwachten heeft!

Reservatie: 016/30.09.00 of www.30cc.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.