Nieuw in M: David Shrigley

Sinds 17 december 2010 tot zondag 20 maart 2011 is er een tentoonstelling in het museum M in Leuven van de hedendaagse kunstenaar David Shrigley. David Shrigley is een veelzijdig kunstenaar: hij maakt tekeningen, cartoons, sculpturen, foto’s, animaties en hij regisseerde zelfs video’s. Het meest bekende zijn mogelijk de cartoons: meestal zijn dit slechts eenvoudige lijntekeningen maar ze bevatten een bizarre humor met een vaak unieke kijk op allerlei maatschappelijke problemen of alledaagse situaties. Deze cartoons zijn uitgebracht in de vorm van postkaarten, T-shirts en boeken en je kan ze o.a. vinden bij het Besloten Land en in de M-shop.

De tentoonstelling van David Shrigley in het museum M bevat tekeningen, animatiefilms en sculpturaal werk, waaronder ‘The Ostrich‘ en ‘Two Worlds’. Ook zal hij ter plaatse in het museum een nieuwe installatie maken.

Meer informatie:

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.