Sikinoya – Japanse keuken

Restaurant Sikinoya is een nieuw Japans restaurant in de Tiensestraat, op de plaats waar vroeger de Wok on Air was. Jawel, alweer een Japans restaurant extra in Leuven. Een mens zou er de tel bij kwijt geraken. Mijn vriend en ik zijn nogal een fan van de Japanse keuken, dus veel tijd lieten we er niet over gaan om dit nieuwe restaurant te bezoeken.

We waren met een gezelschap van in totaal zes personen. De menukaart oogde een beetje goedkoop: geplastificeerd met fotootjes van het eten en vooral heel veel spellingsfouten. Voordat we bestelden werden ons wasabikikkererwten en nootjes gebracht. En niet veel later kwam daar nog een dampende kom misosoep bij, gratis.

De bediening sprak geen woord Nederlands, maar was wel supervriendelijk. We schoven wat met de tafeltjes heen en weer om een optimale configuratie te verkrijgen voor ons gezessen en dat was allemaal geen probleem. De glimlach bleef even groot.

Eensgezind kozen we voor de Teppanyaki menu, een mix van sushi en warme gerechten. Een leuke manier om van alles wat te proeven. Ons gezelschap zat helemaal achteraan in de ruimte, die op exact dezelfde manier was ingericht als voordien bij de Wok on Air. Dit maakte dat het geheel een beetje ongezellig aandeed. De Wok on Air was geschikt voor een snelle hap, maar wie een menu neemt, blijft wat langer zitten. Gelukkig werden na een tijdje de lichten gedimd, zodat het koude licht minder overheersend was.

Het eten was lekker, maar ook niet meer dan dat. Ik at in Brussel al betere Japanse menu’s voor ongeveer dezelfde prijs. De sushi was slordig gemaakt en de gerechten waren weinig origineel. Aan de andere kant, viel de prijs wel zeer goed mee (voor 15 euro heb je al een menu). En je zal zeker niet met honger buiten komen. Wij hadden alleszins meer dan genoeg gegeten.

De thee die we als afsluiter kregen, was teleurstellend. Toegegeven, ik ben niet echt een theedrinker, maar dit was, ondanks de verwarmde kopjes, werkelijk niet te drinken. En mijn gezelschap dacht er net zo over.

Praktisch
Tiensestraat 62, 3000 Leuven
+32 16 62.47.83
http://www.sikinoya.com
info@sikinoya.com

Bookmark and Share

Er zijn 6 reacties op “Sikinoya – Japanse keuken”

Joris
(on januari 7th, 2011 at 11:36)

Als liefhebber van de aziatische keuken, en de Japanse in het bijzonder zijn wij ook al enkele keren gaan eten in restaurant Sikinoya. Naast de verschillende sushi- en teppanyakigerechten, die je elders in Leuven ook kan eten in één van de vele sushi bars staan er echter ook enkele typisch Japanse gerechten op het menu waaronder de donburi. Hoewel de sushi lekker was kan je elders misschien wel een meer uitgebreid en verfijnder aanbod vinden (Inari – Parijsstaat of Sushi Palace – Tiensestraat).

Wat betreft de inrichting vonden we wel dat Sikinoya qua inrichting en sfeer het meest de echte typische restaurantjes benadert.

We zullen er zeker nog wel eens teruggaan om te eten maar blijven het toch ook jammer vinden dat de Wok on air er niet meer is.

 
Mieke
(on januari 22nd, 2012 at 18:04)

ik kocht een groupon voucher voor Sikinoya.
Wij eten vrij veel groupon.
Dit is het tweede restaurant, dat grandioos tegenviel.
Een soepje, dat min of meer ok was,
dan een langwerpige schotel , een goeie 10 cm breed
waarop, 3 van elkaar afgesneden ribben
4 sushi
2 escalopes
en als dessert een koffie, die niet te drinken viel.
ik vroeg om onze hoofdschotel, maar die hadden we gehad, volgens de engels pratende juffrouw
dus, 45 e betaald voor een kiezenvullentje en gedaan;
Wij aten al in verschillende Japanse restaurabnts, waar wij telkens terug zullen gaan
maar Sikinoya? nooit meer
sorry

 
Lieke
(on januari 28th, 2012 at 20:56)

Wij zijn ook onlangs gaan eten in de sikinoya, eerlijk gezegd ook nogal teleurgesteld. Staat er zo’n prachtig fotootje naast de nigiri schotel. Denk ik: goh daar zit eens iets nieuws tussen, gaan we even bestellen. Helaas… gewoon de typische zalm, tonijn, omelet, garnaal en voor de verandering eens makreel maar niets van de speciallekes van het fotootje. Ik vind persoonlijk dat als je foto’s van je gerechten erbij zet dat deze ook waarheidsgetrouw mogen zijn. En echt lekker vond ik de sushi niet. Ik vond hem zelfs een beetje zurig smaken, misschien een beetje minderen met de azijn want de smaak van de vis viel echt gewoon weg… We hebben ook vrij lang moeten wachten tot we ons eten kregen ondanks dat wij de allereersten en enigen waren op die moment…

Toch wil ik de sikinoya nog een kans geven. We gaan er geen sushi meer eten maar gaan wel nog eens terug voor de schotels. Ik vond die er lekker uitzien op de fotootjes, hopelijk worden we geen tweede keer teleurgesteld. Ik laat het hier zeker nog weten…

 
Sushilover
(on maart 6th, 2012 at 18:15)

Ben er 2 weken gaan eten en was zeer lekker. Was meteen aangetrokken door het interieur. Gezellig tafeltje voor twee en smikkelen maar. Fijne sushi, vooral de sashimi… daarnaast nog tepanyakki gegeten met zalm, was heerlijk! Wij gaan terug!

 
Steven
(on maart 7th, 2012 at 0:22)

@ Mieke, wel straf. ben er ook gaan eten via Groupon en ik vond het zeker meevallen. Japans is niet zo veel als onze weldadige belgische keuken. Maar wel verfijnde gerechtjes! Mij zien ze zeker weer. Ook een aanrader voor sushi: Inari in de Parijsstraat.. Smakelijk!

 
Elvira
(on oktober 26th, 2012 at 13:41)

Wij zijn ook via Groupon (voor 4) naar Sikinoya geweest. Vijf gangen gekregen: een kopje soep, 4 dumplings, een hele “boot” sushi ‘s (ik heb ze niet geteld maar het was zeker meer dan 10 per man, en ze waren echt goed!) en een hoofdgerecht – vis of kip, slaatje en rijst. De laatste – niets speciaals maar OK. Personeel – zeer vriendelijk. De palats zelf was wel grappig, ik verwachte een echte restaurant maar dit is echter een takeaway met wat tafels. Maar teleurgesteld waren wij niet, al ergere dingen meegemaakt via Groupon.
Wij gaan daar nog zeker eens eten.