About Intimacy

De koude en natte wintermaanden dwingen ons binnen te blijven. We zoeken de intimiteit van de huiskamer op en duffelen ons lekker onder een warm deken.

Op woensdag 19 januari is er een bijzonder en hartverwarmend alternatief.

Het duo Annelies Verbeke en Jan de Campenaere staan samen op de planken en brengen de voorstelling About Intimacy. Een kruisbestuiving tussen literatuur en muziek. Een duet in woorden en klanken.

Over intimiteit.

Over ontmoetingen in het donker en de eenzaamheid van paren.

Over samen reclamejingles zingen en dronken ruziemaken.

Over onvoltooid verleden en overrompelend verlangen.Het was Dimitri Verhulst die schrijfster Annelies Verbeke en muzikant Jan De Campenaere (Venus In Flames) samen uitnodigde tijdens de Literaire Lente 2009 in de Vooruit in Gent. Voor de eerste keer deelden ze samen het podium en dat was zo’n succes dat een vervolg niet kon uitblijven. Dit resulteert in ‘About intimacy’, een voorstelling waarin beide artiesten zich onderdompelen in elkaars werk en er al zoekend en spelend nieuwe muziek en literatuur ontstaat, op het kruispunt van letters en noten.

Naast oude en nieuwe songs zal Venus In Flames een paar raak gekozen covers spelen over Intimacy.

Annelies Verbeke schreef speciaal voor Venus In Flames elf korte, autobiografische tekstjes over intimiteit, die ook opgenomen wer den in het hoesje van het album “Intimacy”.Deze pittige en eigengereide dame is één van de belangrijkste hedendaagse Vlaamse schrijfsters. Veelvuldig bekroonde auteur van Groener Gras, Slaap!, Reus en Vissen redden. Stuk voor stuk uitermate geschikte boeken die niet mogen ontbreken op de leeslijst.

Jan De Campenaere behoort tot de absolute Belgische top van singer-songwriters. Luister even naar ‘Better Man’ of ‘Easy Way Out’ en je weet meteen waarover wij het hebben! Met Venus in Flames werkt hij geduldig aan een mooie carrière.  Ze behaalden in 2000 zelfs de bronzen prijs op Humo’s Rock Rally.

Ik ben alvast overtuigd om mijn pluchen zetel een avond aan de kant te schuiven.

Tot in het Wagehuys.

Tickets: 30CC/Ticketbalie, 016 300 900

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.