LUMUMBA in Leuven – film, toneel, debat

Op 17 januari is het 50 jaar geleden dat de congolese premier Patrice Emery Lumumba werd vermoord. Lumumba was de eerste premier van het onafhankelijke Congo en werd nog geen jaar na de onafhankelijkheid op wrede manier vermoord. Patrice Lumumba is een held voor de Congolezen. Voor velen onder hen is hij de verpersoonlijking van de Congolese Onafhankelijkheid. Om dit te herdenken zijn er twee activiteiten in Leuven.

Op vrijdag 14 januari om 20u is er een vertoning van de film LUMUMBA van Raoul Peck. Na de film is er een gesprek met Manu Gerard (KUL) en Zana Etembala (Afrikamuseum). Deze activiteit vindt plaats in Aula Max Weber, Parkstraat 71, 3000 Leuven.

Op woensdag 19 januari op 20.30u zal Roger De Knijf een monoloog houden over Lumumba en diens onafhankelijkheidsspeech. Na de monoloog zal Ludo De Witte, auteur van het boek De moord op Lumumba, in gesprek gaan met het publiek over Congo vandaag en in het verleden. Monoloog en nagesprek over Lumumba en Congo vinden plaats in Pangaea, Vesaliusstraat 34, 3000 Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.