Ifigeneia Koningskind door Toneel Heverlee

‘Ifigeneia Koningskind’ vertelt het klassieke verhaal van Ifigeneia, de dochter van koning Agamemnon, die geofferd moet worden om van de godin Artemis wind te krijgen, zodat het Griekse leger naar Troje kan varen. ‘Ifigeneia Koningskind’ is een moderne bewerking van ‘Iphigeneia in Aulis’ van Euripides. Pauline Mol maakte ze in 1989 voor het toenmalige Tejater Teneeter uit Nijmegen (NL). Het grote verschil met de tragedie van Euripides is, dat de tekst resoluut voor het standpunt van het jonge meisje Ifigeneia kiest.

Toneel Heverlee brengt ‘Ifigeneia Koningskind’ in een regie van Karel Moons op de volgende data:

  • zaterdag 5 februari 2011 om 20.15u
  • vrijdag 11 februari 2011 om 20.15u
  • zaterdag 12 februari 2011 om 20.15u
  • zondag 13 februari 2011 om 15.00u

Meer informatie op www.toneelheverlee.be. Bekijk de flyer.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.