Kulturama 2011 – De Culturele Hoogdagen van Leuven

Kulturama (°2003) is de jaarlijkse barometer van wat er leeft in de Leuvense cultuurhuizen. Ze tonen wat ze doen en ze doen dat extra groot, extra breed en extra gemotiveerd.

Opgeteld levert dat een gevuld – 163 activiteiten op 4 dagen – en rijk geschakeerd programma op. Met altijd weer verrassingen en ongewone invalshoeken.

Kulturama 2011 brengt onder meer computers op steenkool, de ingewanden van een laptop, de grootste Britse muzikale revelatie van 2011, een benefiet voor een ramp die nog komen moet en Willem Elsschot voor blinden.

Leuven is naast kunst ook kennis. Kulturama toont en stimuleert al een paar jaar de onderlinge raakpunten. Er was bijvoorbeeld dat merkwaardige stoeltje van het Leuvense Materialise dat was aangekocht door het MOMA (New York). Of de ‘making of‘ van de levensechte scans die Milow van zijn hoofd had laten maken bij Eyetronics.

In 2011 zijn er twee technologierijke projecten. Ze hebben allebei met tekenen te maken.

  1. ‘De Menselijke Muis’ is een project van technologiebedrijf Essensium dat het mogelijk maakt om je lichaam als tekenpen te gebruiken. Bezoekers van Kulturama mogen dat zelf uitproberen. Op de laatste dag van Kulturama gaan vier bekende cartoonisten onderlinge tekengevechten aan.
  2. De Duitser Jürgen Scheible maakt met een gsm reuzengrote graffiti op gebouwen. Zijn elektronische spuitbus laat geen sporen achter.

Donderdag 17, vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 februari.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Kulturama 2011 – De Culturele Hoogdagen van Leuven”

verhavert bart
(on januari 24th, 2011 at 19:51)

zeker de moeite waard