[recensie] Kinderboek ‘De archeoloog’ van Liesbet Slegers

Wat is een archeoloog? En wat schuilt er voor een kleuter van tastbaars achter dit moeilijke woord? Meer nog… hoe breng je ze op een speelse en fantasierijke manier in contact met onroerend erfgoed en verleden? Dat vertelt auteur en illustrator Liesbet Slegers in het prentenboek ‘De archeoloog‘, de nieuwste publicatie van het VIOE uitgegeven bij Clavis. Dit boek kwam tot stand in het kader van het Europese ACE-project (Archaeology in Contemporary Europe) en zal vertaald worden naar het Duits, Frans en Engels. ‘De archeoloog’ maakt deel uit van de populaire beroepenreeks van Liesbet Slegers.

De boeklancering gaat gepaard met een lokale actie van de handelaars van de Tiensestraat en het Fochplein, dat zoals jullie weten al enkele weken open ligt voor archeologische opgravingen. Vanaf 14 januari zijn er in verschillende handelszaken rondom het Fochplein kleurplaten van De archeoloog verkrijgbaar. Kinderen kunnen die kleurplaat inkleuren en t.e.m. 13 februari 2011 deponeren bij hun Leuvense boekhandel. In elke Leuvense boekhandel kiest een onschuldige hand vijf winnende kleurplaten. De winnaars mogen bij hun boekhandel een boek van Clavis Uitgeverij kiezen. Deelnemende handelszaken kan je herkennen door de affiche van De archeoloog in hun etalage. Deelnemende boekhandels zijn: De kleine JohannesInfodok/DavidsfondsStandaard Boekhandel (Naamsestraat en Diestsestraat) – Gobelix – Boekcargo – FnacClub – Plato.

Leven in Leuven mag één exemplaar van dit mooie en interessante boek voor kleuters en beginnende lezertjes weggeven. De eerste persoon die ons via het contactformulier de geboortedatum van Liesbet Slegers doorstuurt, wint het boek. Vergeet niet je naam, voornaam en adres te vermelden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.