Derde Talenfestival in Leuven

De Leuvense vereniging Esperanto 3000 organiseert op zaterdag 19 februari 2011 haar derde Talenfestival in de lokalen van het Centrum Levende Talen (CLT), Dekenstraat 4. Dit festival biedt ge├»nteresseerden in soms heel vreemde talen, de gelegenheid sprekers van die talen te benaderen met hun vragen. Als basisthema werd dit jaar gekozen voor ‘Folklore’.

In de namiddag, vanaf 13.30u, stellen een aantal mensen hun taal voor. De deelnemers kunnen een viertal sessies meepikken uit een keuze van meer dan 20 verschillende talen. Tezelfdertijd zal een thematische tentoonstelling over een groot aantal talen bijkomende informatie verstrekken. Er is ook een tentoonstelling met kinderboeken in een vijftigtal talen.

Het Talenfestival richt zich tot iedereen die graag met talen omgaat en iets meer wil weten over wat verschillende talen in de wereld zo uniek maakt en ze tegelijk ook op elkaar laat gelijken. Er wordt ingegaan op de oorsprong van de taal, de verspreiding, de verschillen met het Nederlands, spraakkundige eigenschappen, de uitspraak, en de deelnemers krijgen de gelegenheid even te oefenen en na te gaan hoe de taal hun in de mond ligt. Dit jaar werd ook aan kinderen van alle leeftijden gedacht, en zal er voor hen doorlopend animatie in het Spaans en het Iers zijn.

Tijdens het derde Talenfestival komen ervaren sprekers, leraars en professionelen aan het woord die een brede waaier aan talen voorstellen. Nieuw dit jaar zijn het Filipino (Tagalog), Kiswahili, Koerdisch, Lingala en Singalees. Daarnaast worden een aantal andere talen uit alle werelddelen voorgesteld, zoals de Vlaamse gebarentaal, Tshiluba, verschillende Slavische en West-Europese talen, evenals het Esperanto. Ten slotte zullen vier leerkrachten van het CLT een modelles geven van respectievelijk Duits, Japans, Spaans en Zweeds.

Alle info op www.talenfestival.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.