Virus in Leuven

Maandagnamiddag 24 januari hielden 80 leerlingen van het Redingenhof Leuven een flashmob aan het station van Leuven, M en in de Sint-Michielskerk. Ze mengden zich onder het volk op straat en stonden onverwacht samen stil. De jongeren stonden letterlijk even stil bij een wereld die alsmaar sneller gaat en die onzekerheden met zich meebrengt. De flashmob was het startschot van een ambitieus project: VIRUS.

Het project VIRUS slaat de brug tussen kunst en onderwijs en is een samenwerking tussen 7 Leuvense scholen, een Portugese school en culturele actoren in Leuven zoals M, STUK, Bibliotheek Tweebronnen, 30cc,… Honderden jongeren, zowel op school als op eigen initiatief, werken samen toe naar een kunstendag op 7 april: jongeren geven rondleidingen in M aan andere jongeren, ze maken kunstwerken die te zien zullen zijn in de bibliotheek, de Sint Michielskerk en M zelf. Ze volgen workshops, treden op met hun band in het stadspark van Leuven, tonen een multimedia voorstelling in de Predikherenkerk, kijken naar een film in Cinema Zed en een dansvoorstelling in STUK. Op vrijdag 8 april wordt hetzelfde parcours afgelegd door 250 leraars uit heel Vlaanderen als bijscholing. Vrijdagavond 8 april wordt heel het VIRUS project afgesloten met een feest in De Silo waar ook jonge DJ’s uit Leuven een kans krijgen te draaien naast hun idolen.

Meer informatie op www.besmet.be, youtube of voeg ‘Leuven Besmet‘ toe als vriend op Facebook.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.