Inari sushi bar

Eergisteren hadden we nog eens zin om iets lekkers te eten maar ook niet te zwaar en dan komen we nogal vaak uit bij sushi. En waar kan je in Leuven nu beter heen gaan voor sushi dan naar Inari sushi bar in de Parijsstraat.

We hadden niet gereserveerd en vonden toch nog plaats voor vier personen. Over het algemeen kan je echter beter reserveren want het kan hier erg druk zijn.

Met ons vieren bestelden we een beetje vanalles: van de voorgerechtjes de Maguro butshu (overheerlijke gemarineerde tonijn die we nog in geen enkele andere sushi bar zijn tegengekomen), een miso-soepje, diverse maki’s, sashimi, nigiri, roll’s…. Bij het eten bestelden we wat (bruis)water en een paar pintjes.

Alles werd zoals gevraagd ongeveer gelijktijdig aan tafel gebracht zodat iedereen van alles kon proeven. Zoals steeds was alles zeer lekker.

Om af te sluiten bestelden we nog twee karafjes saké. Deze wordt warm of koud geserveerd naar keuze. We bestelden onze saké koud en moesten besluiten dat we toch niet echt saké liefhebbers zijn.

Voor mij blijft Inari nog steeds (met ruime voorsprong) de beste sushi bar in Leuven, hoewel er ook in de andere, als paddestoelen uit de grond schietende, sushirestaurants goede sushi te vinden is (bv. sushi palace in de Tiensestraat en de sushi in de Ming op de oude markt is volgens mij ook bij de betere,…).

Voor diegenen die liever thuis op hun gemak sushi eten kunnen de gerechten, na een korte wachttijd, ook afgehaald worden.

Praktisch
Inari Sushi bar
Parijsstraat 18, 3000 Leuven
016/43 38 43
0499/31 77 95
inarisushibar@gmail.com
http://www.inarisushibar.be

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Inari sushi bar”

bart
(on februari 8th, 2011 at 18:47)

geen rouwe vis voor mij. een gebakken of gegrild exemplaar kan wel smaken.