De winnaars van het Poëzieproject ‘Van avondzwart tot ochtendlicht’

Voor het Poëzieproject ‘Van avondzwart tot ochtendlicht’ maakten de kinderen van de 2de graad lagere school gedichtenposters. Eerst schreven de kinderen zelf een gedicht rond het thema ‘nacht’. Vervolgens maakten ze bij hun gedicht een mooie passende tekening. Dit alles kwam op een poster zodat het één mooi geheel vormde.

9 klassen van verschillende scholen in Leuven werkten enthousiast mee aan dit project. Elk kind maakte één poster en uit al deze posters werden telkens de beste 5 van de klas gekozen. Deze 45 posters worden in de jeugdbib tentoongesteld van zaterdag 22 januari tot vrijdag 11 februari. Uit de beste 45 werden er ook nog eens vier winnaars gekozen.

Deze beste vier posters werden door illustratrice Gerda Dendooven geselecteerd en bekend gemaakt. De winnaars zijn Julie Adriaenssens uit 3A van Paridaens, Wietse Crombez en August Huyghebaert uit de 2de graadsklas van de Zevensprong en Bas Van Der Haegen uit het 4de leerjaar van de Sint-Jansschool. Ze hebben voor hun klas een dichtbundel gewonnen en elk afzonderlijk kregen ze een heerlijk hoorspel (boek + cd) ‘De nachtegaal’ met Warre Borgmans als verteller en een mooie, gedrukte affiche van hun poster. De prijzen werden door Denise Vandevoort, de schepen van cultuur, overhandigd aan de jonge winnaars.

Na de prijsuitreiking hebben Gerda Dendooven en Denise Vandevoort de tentoonstelling geopend in de kinderbib. Zo kreeg iedereen de kans om de posters van de andere kinderen te bekijken. De opkomst was groot. Er waren meer dan 150 kinderen en ouders aanwezig om de prijsuitreiking en de opening van de tentoonstelling bij te wonen. De meeste leerkrachten van de deelnemende klassen waren eveneens aanwezig. Na afloop kregen alle kinderen die een poster hadden gemaakt nog een leeslampje mee naar huis.

De winnende posters:


August Huyghebaert


Bas Van Der Haegen


Julie Adriaenssens


Witse Crombez

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.