Chemie Magie opent deuren

Vanaf 3 februari opent het artistieke labo ‘Chemie Magie’ zijn deuren in de Stedelijke Academie voor beeldende Kunst (SLAC). Men wordt er ondergedompeld in de wereld van de chemie en de alchemie.

Wat gebeurt er als men 1.172 kinderen tussen 6 en 11 jaar van de Leuvense Academie voor beeldende Kunst onderdompelt in de duistere wereld van de alchemie en de chemie? Wat gebeurt er wanneer deze jonge kunstenaars in spe beginnen toveren met kolfjes, pipetten en proefbuizen? De resultaten van dit artistiek-wetenschappelijke ‘getover’ zijn te bewonderen in de expo ‘Chemie Magie’.

Het artistiek labo ‘Chemie Magie’ opent zijn deuren op woensdag 2 februari 2011 om 15u. De tentoonstelling loopt van 3 t.e.m. 26 februari 2011 en is gratis te bezoeken van maandag tot vrijdag van 9 tot 21.30 uur en zaterdag van 9 tot 18 uur. Het project kwam tot stand i.s.m. stad Leuven, KHLeuven, KULeuven, VWR en met steun van provincie Vlaams-Brabant en Canon Cultuurcel.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.