Leuvense Biertherapeuten betreuren link nieuwe cider met merk Stella Artois

De Leuvense Biertherapeuten vernamen gisteren dat vanaf Pasen een cider onder de merknaam Stella Artois op de Engelse markt zal komen. Volgens AB Inbev zou dit het engagement tot innovatie van het bedrijf bewijzen. Cider is een populaire drank in Groot-Brittanie. Daarom kan het product waarschijnlijk een succes worden.

De Leuvense Biertherapeuten betreuren dat de nieuwe cider wordt gekoppeld aan het merk Stella Artois. Langs de ene kant getuigt dit van veel vertrouwen in het merk: Stella Artois staat immers bekend in het buitenland als een kwaliteitsmerk. Langs de andere kant betreft het hier 2 compleet verschillende producten, die wel beide drank zijn, maar vertrekken van een compleet andere basis en ook een ander publiek aantrekken. Stella Artois is nog altijd synoniem voor bier en moet dit ook, naar onze mening, blijven.

Er werd ongetwijfeld veel tijd, geld en energie gestoken om dit nieuwe product te creëren. We betreuren het echter dat er niet meer energie wordt gestoken in innovatie om het huidige gamma bieren te verbeteren en te versterken met originele bieren. AB Inbev mag dan wel de grootste brouwer zijn, de brouwerij dreigt te veel te teren op de al behaalde successen. En dat moet, volgens De Leuvense Biertherapeuten, dringend veranderen. De biermarkt is momenteel in verandering. Mensen vragen in de toekomstige markt immers minder volume of alcohol, maar des te meer smaak. Andere landen zien dit als een opportuniteit om nieuwe bieren en biersoorten te brouwen, waardoor België zijn goede reputatie als bierland bij uitstek langzaamaan dreigt te verliezen.

Bovendien vrezen we ook dat de lokale cider-markt, die momenteel grotendeels beheerst wordt door lokale, ambachtelijke fabrikanten, een klap zal krijgen. Smaak en vakkennis dreigen daardoor verloren te gaan. We hebben niks tegen het op de markt brengen van cider als aanvulling van hun gamma. Maar De Leuvense Biertherapeuten hopen dat AB-inbev in de toekomst Stella Artois en andere biermerken in hun portefeuille enkel maar zal gebruiken voor wat het dient: Belgisch bier.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Leuvense Biertherapeuten betreuren link nieuwe cider met merk Stella Artois”

bart
(on februari 8th, 2011 at 18:39)

een echte schande is het