Leuvense stadswoningen in de Vaartkom – Balk van Beel

Met het concept van Leuvense stadswoningen willen de stad en het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) jonge gezinnen met een gemiddeld inkomen aanmoedigen in Leuven te blijven wonen door hen – onder bepaalde voorwaarden – woningen of appartementen goedkoper aan te bieden.

Op de Centrale Werkplaatsen in deelgemeente Kessel-Lo konden al eerder Leuvense stadswoningen worden aangekocht. Omwille van het grote succes van de woningen, willen de stad en het AGSL ook in andere stadsvernieuwingsprojecten Leuvense stadswoningen aanbieden.

Nu is de Vaartkom aan de beurt. Daar is projectontwikkelaar Ertzberg volop bezig met de bouw van een autovrije stadswijk. De wijk, Tweewaters genaamd, omvat het volledige gebied tussen de Dijle en de zuidelijke oever van de Vaartkom. Midden in de wijk komt de Balk van Beel, genoemd naar zijn ontwerper Stéphane Beel. In die Balk komen een honderdtal lage-energieappartementen, waarvan er tien als stadswoning worden verkocht.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Leuvense stadswoningen in de Vaartkom – Balk van Beel”

Bruno
(on februari 3rd, 2011 at 21:47)

Toch wat nuanceren:

1) de benaming ‘stadwoning’ is wat misleidend, want het gaat om appartementen, notabene met slechts 2 slaapkamers
2) desalniettemin zijn ze vrij prijzig (tussen de 244.000 en 277.000 EUR), de slogan is niet voor niets “‘Niet goedkoop, wel goedkoper”