Le Chameau s’en fout

Het verwondert me dat er niet eerder een stukje over “Le Chameau s’en fout” werd geplaatst. Dit restaurant is een klein pareltje vlak aan de Sint-Pieterskerk. Al enige tijd is dit adres één van onze favorieten als het eens geen Aziatisch, Mexicaans, Italiaans maar nog eens een goede Franse keuken mag zijn.

Zo ook verleden week toen we het restaurant met een gezelschap van 4 bezochten. Het concept is simpel en overzichtelijk. Je hebt de keuze tussen een vijftal voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Er wordt één prijs gehanteerd voor alle voorgerechten (10 euro), één prijs voor alle hoofdgerechten (16 euro) en één prijs voor de desserts (6 euro).  ‘s Avonds heb je een volledig menu voor 30 euro.

Iedere maand – en dat is in dit geval geen holle frase weten we uit ondervinding – wordt een nieuwe kaart voorgesteld.

Het restaurant wordt uitgebaat door twee vriendelijke heren die steeds met een glimlach instaan voor een professionele bediening en service.

Ons gezelschap koos als voorgerecht voor de ravioli van de dag, het duo van forel met hoeve-ei en de galette van vis, mango-chutney met saffraan (2x). Bij de voorgerechten wordt er steeds wat ciabatta met olijfolie geserveerd. De voorgerechten werden door iedereen goed gesmaakt en vooral de galette van vis bleek een aanrader.

Als hoofdgerechten bestelden we risotto, roodbaars en gamba (2x), parelhoen “fine champagne” en konijn, krokante polenta met coulisse van citroen. Ook van deze gerechten werd volop genoten. De risotto bleek een goed gevuld bord met enkele stukken roodbaars, een tiental mosselen, gamba’s en rivierkreeftjes en kon onze verwachtingen zeker inlossen.

Tot slot kozen we nog voor profiterolles, dame-blanche en merenguetaart met bosvruchten om de laatste gaatjes te vullen.

Onze dorst lesten we met een lekkere witte wijn (Vernaccia di San Giminiano) en water.

Het prijskaartje voor dit avondje uit bedroeg voor het hele gezelschap 203 euro. Dit is zeker niet overdreven, gelet op hetgeen geserveerd werd en de twee flessen wijn die we dronken.

Wat ons betreft is “Le chameau s’en fout”  een echte aanrader en zijn er weinig restaurants die aan deze prijs/kwaliteitverhouding kunnen tippen.

De medaille heeft echter ook een keerzijde: wij zijn niet de enigen die dit restaurant hoog in het vaandel dragen en reserveren is dan ook noodzakelijk. Tijdens de weekends dien je meerdere weken op voorhand te reserveren en zelfs tijdens de week is reserveren een must.

Praktisch
Le Chameau s’en fout
Dirk Boutslaan 14, 3000 Leuven
+32 16 50 90 14
info@lechameausenfout.be
http://lechameausenfout.be/

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Le Chameau s’en fout”

Carolien
(on februari 10th, 2011 at 23:18)

Dat van dat reserveren kan ik alleen maar bevestigen. Ondertussen al drie keer geprobeerd om iets te gaan eten in Le chameau s’en fout en telkens zat het vol. Maar deze recensie moedigt me alvast aan om het nog eens een keertje te proberen.

 
Anna
(on februari 12th, 2011 at 21:10)

Inderdaad een echte aanrader. Ongelooflijke prijs-kwaliteit verhouding, heel lekker eten en een aangename sfeer. Ook lekkere wijn!

 
verhavert bart
(on februari 14th, 2011 at 2:59)

zeker de moeite

 
Anouk
(on augustus 2nd, 2011 at 16:01)

Klein maar fijn! Er zit veel volk binnen, in combinatie met de open keuken zorgt dit voor ‘tropische’ temperaturen in het restaurant. Zorg er dus voor dat je steeds een jasje kan uitdoen om oververhitting te voorkomen. Een frisse neus halen op het mini-koertje (gezellig ingericht met kaarsjes & zetels) is ook aan te raden. We genoten er van een heel gezellige avond, prachtig verzorgde gerechten en vriendelijke bediening. Voor herhaling vatbaar…