Computermusic I – Hans W. Koch

Op de openingsavond van Artefact in het STUK woonde ik de performance van Hans W. Koch bij in de mooie ouderwetse aula met de houten bankjes. Koch onderzoekt het instrumentale potentieel van oude computers. Hij werkt niet met bits en bytes maar met een rechtstreekse aanval op de circuits, het moederboard en elektronische componenten. Al piepend, krakend en zuchtend gaat de computer langzaam ter onder terwijl het publiek toekijkt. De ijle geluiden zijn zeer toepasselijk voor een doodstrijd van een stukje elektronica dat niet langer nuttig is en vervangen werd door alweer een snellere en nieuwere versie. Sterven als een kunstwerk, als dat niet prachtig is.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Computermusic I – Hans W. Koch”

Dries
(on februari 16th, 2011 at 20:55)

De muziek is wel redelijk irritant :-)