One after another, a few silent steps – Pedro Cabrita Reis

Pedro Cabrita Reis (Lissabon, 1956) is één van de meest toonaangevende Portugese kunstenaars van zijn generatie. Hij focust op thema’s als huisvesting, woonruimte, constructie en territorium. Zijn inspiratie is het dagelijks leven. Alledaagse gebruiksvoorwerpen zoals deuren, stoelen, raamkozijnen combineert hij met industriële materialen tot abstracte composities en grote ruimtevullende constructies. Reis’ werk werd reeds wereldwijd tentoongesteld, o.a. tijdens Documenta IX, de Biënnale van Lyon (2009) en de Biënnale van Venetië (2003). M presenteert het meest omvattende overzicht van zijn werk tot op heden: sculpturen, schilderijen, foto’s en installaties. In samenwerking met Kunsthalle Hamburg, Carré d’Art Nîmes en Museu Berardo, Lissabon.

De tentoonstelling loopt van 24 februari tot 22 mei 2011.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.