Intercultureel praatcafé Combinne verhuisd

Het was druk vorige donderdagnamiddag op de bijeenkomst van Café Combinne. Nederlandstaligen en anderstaligen zaten er gezellig bij mekaar in de spiksplinternieuwe lokalen van de Leuvense Integratiedienst in Kessel-Lo, Diestsesteenweg 104/F. De nieuwe kleurrijke omgeving werd eerst grondig verkend, kleuren en fotolijsten becommentarieerd en goed bevonden. Daarna maakten de deelnemers verder kennis met hun anderstalige buren, met hun leefgewoonten, hun ervaringen over een nieuwe start in een vreemd land. Een uniek moment dus om cultuur op te snuiven en om anderstaligen hun Nederlands te laten oefenen. Hierbij een warme oproep aan onze lezers om eens een kijkje te nemen in Café Combinne. Je vriendenkring wordt er op slag een pak kleurrijker door! De praatcafés zijn gratis, je hoeft niet in te schrijven én je mag één keer komen, meerdere keren of altijd.

Er zijn verschillende dagen waarop Café Combinne georganiseerd wordt, zowel in de namiddag als ’s avonds. De eerstvolgende data voor Leuven zijn: 24 februari van 13u-15u en 2 maart van 20u-22u. Meer data en info zijn terug te vinden op www.cafecombinne.be of bel naar de integratiedienst op het nummer 016/350.950. Café Combinne startte in 2005 en is een gezamenlijk project van Vormingplus Oost-Brabant, de Integratiedienst Stad Leuven en Het Huis van het Nederlands.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.