Leer werken met je PC tijdens de Digitale Week

Steeds meer mensen hebben thuis een computer. In Vlaanderen bezit reeds drie kwart van de bevolking een pc met internaansluiting. Maar een computer hebben betekent nog niet dat die ook gebruikt wordt. Eén op de tien Vlamingen met een computer gebruikt die niet of nauwelijks.

Vaak ontbreekt het mensen aan zelfvertrouwen of de juiste vaardigheden om met een pc te werken. Daarom is er de Digitale Week van 26 februari tot 4 maart. De Digitale Week leert mensen werken met hun pc. De hele week lang organiseren bibliotheken, OCMW’s en verenigingen overal in Vlaanderen en Brussel gratis activiteiten rond pc, internet en multimedia gebruik. Je kan bijvoorbeeld een digitale stadswandeling maken met Google Earth of kennismaken met Facebook en digitale fotografie.

De Digitale Week wil zoveel mogelijk mensen bij het digitale verhaal betrekken, zowel digibeten als mensen met wat meer ervaring die graag nog iets bijleren. Pol Goossen is de peter van de Digitale Week en bezoekt enkele activiteiten.

Dit jaar is de Digitale Week toe aan haar zesde editie. Tijdens de vorige editie van de Digitale Week waren er meer dan 600 activiteiten die samen bijna 8500 bezoekers lokten. Ook in Leuven worden er activiteiten georganiseerd in het kader van de Digitale Week. De Digitale Week is een initiatief van LINC vzw.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.