Vader van de chemieshows trapt chemiejaar af in Leuven

Bassam Shakhashiri, een chemieprofessor van de Amerikaanse universiteit van Wisconsin-Madison, geeft op maandag 28 februari in Leuven een interactieve chemieshow. Daarmee opent het Departement Chemie van de K.U.Leuven knallend het Internationaal Jaar van de Chemie

2011 is door de UNESCO uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van de Chemie. Een heel jaar lang zullen ook aan de Associatie K.U.Leuven tentoonstellingen, experimenten en lezingen plaatsvinden om aan te tonen hoe belangrijk chemie in ons dagelijks leven is.

Professor Shakhashiri is een bekende chemicus en momenteel de president van de American Chemical Society. Hij geeft al zijn hele carrière lang chemiedemonstraties om te bewijzen dat wetenschap leuk kan zijn. Op uitnodiging van de federatie van de chemiesector Essenscia en doe-centrum Technopolis reist Shakhashiri een week lang rond in Vlaanderen om chemieshows te geven. Het Departement Chemie van de K.U.Leuven verzorgt hierbij een deel van de logistieke ondersteuning.

Bassam Shakhashiri was voor de Leuvense professor Luc Van Meervelt ook een stimulans om de chemieshow van professor A.Toom te ontwikkelen. Het team van Prof. A.Toom geeft al sinds 2005 chemieshows aan klassen van 10- tot 14-jarigen in Leuven.

Meer info over alle activiteiten van de Associatie K.U.Leuven in het kader van het Internationaal Jaar van de Chemie: www.jaarvandechemie.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.