iCare Leuven

iCare wordt georganiseerd door Universiteit Plus in samenwerking met Serve The City. De bedoeling van dit evenement is tijdens de week van de vrijwilliger zoveel mogelijk studenten te motiveren om zich in te zetten voor mensen dichtbij en veraf!

Dit kan op verschillende manieren: je kan als vrijwilliger terecht bij tal van Leuvense organisaties zoals Rusthuis Remy, Poverello, Oikonde, Fabota,… voor taken en klussen allerhande.

Daarnaast kan je ook geld verdienen voor de wederopbouw van een school in Haïti die zwaar getroffen werd door de aardbeving in januari 2010. Het College Coeur Immaculé de Marie (CIM) is een zusterschool van het Leuvense Paridaensinstituut in Port-au-Prince, Haïti. Je kan klussen aan de K.U.Leuven: op een faculteit een archief opruimen, contracten klasseren bij de verantwoordelijke van een residentie, een kelder opruimen bij de technische diensten… Het is maar een greep uit de mogelijkheden. Per prestatie wordt er geld gestort voor de wederopbouw van deze school.

Rector Mark Waer geeft het goede voorbeeld voor iCare:

iCare? iClean! from up leuven on Vimeo.

Meer informatie over iCare.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “iCare Leuven”

verhavert bart
(on maart 3rd, 2011 at 19:44)

goed idee