Taste of India

Het was de zaterdag vóór Valentijn en we waren op zoek naar een geschikte plek om te gaan eten met vrienden. We hielden ons ver van de restaurants waar we verwachtten omringd te zijn door romantische koppeltjes en kozen voor het kleine Indische restaurant Taste of India op de Naamsesteenweg.

Taste of India bevindt zich in een rijtjeshuis waarvan de twee voorste kamers tot één geheel zijn samengevoegd. De originele vloertegels liggen er nog, maar de muren kregen een vrolijk kleurtje en werden versierd met Indische kunstvoorwerpen.

De menukaart biedt een uitgebreid assortiment aan typisch Indische gerechten zoals korma, tikka massala, curry’s, vindaloo, thali’s en natuurlijk de klassieke tandoor gerechten die in een traditionele klei-oven worden klaargemaakt. Het is ook mogelijk om de gerechten af te halen.

Terwijl we knabbelden op papadums die met een yoghurtdipsausje geserveerd werden, verdiepten we ons in de menukaart. Kiezen was niet makkelijk, maar uiteindelijk besloten we te gaan voor een voorgerecht én een hoofdgerecht. Ik had wel zin in een paddenstoelensoepje en mijn disgenoten kozen alledrie voor de kipsamosa’s. De uitbater die persoonlijk onze keuze kwam opnemen, vond dit blijkbaar nogal eenzijdig en raadde ons aan een ander voorgerecht te proberen. Dus werd één kipsamosa ingeruild voor vegetarische pakora, een soort gefrituurde groenten. Met onze keuze voor het hoofdgerecht was hij wel tevreden. We kozen allevier voor een ander gerecht.

Aangezien ik een grote fan ben van mango lassi en ik dit zoete yoghurtdrankje perfect bij de pittige Indische keuken vind passen, moest ik niet lang nadenken over welke drank ik bij het eten wilde nuttigen. De lassi werd vers bereid, want de uitbater gaf ons aan dat we een beetje moesten wachten op deze bestelling. Iets wat voor ons geen enkel probleem was. Het was niet dat ik omkwam van de dorst.

Al snel werden de voorgerechtjes aan tafel gebracht. Stiekem had ik een beetje spijt dat ik de soep had genomen. Die was wel lekker, maar weinig spectaculair. De volgende keer probeer ik beslist zo’n typisch voorgerecht. De hoofdgerechten vielen evenzeer in de smaak. Mijn scampi tandoori was werkelijk overheerlijk. De tandoor-gerechten die recht uit de oven kwamen, werden geserveerd met nan (ongedesemd brood), mango chutney en een yoghurtsausje. Dit alles werd geserveerd in leuke koperen potjes. Ik ben niet zo’n broodeter, maar met een lekker stukje nan kan je me altijd een plezier doen. De andere gerechten werden geserveerd met rijst.

Toen ik mijn tweede mangolassi bestelde, kreeg ik opnieuw te horen dat ik eventjes moest wachten. Misschien zie ik er heel ongeduldig uit. ;-)

Voordat we de rekening kregen, bracht de uitbater ons vier glaasjes amaretto om de maaltijd af te sluiten. Daarna leek hij even uit het oog verloren te hebben dat we de rekening gevraagd hadden, want het duurde langer dan “eventjes” voordat deze gebracht werd. In totaal betaalden we voor vier personen 102,19 euro, dranken inbegrepen. We dronken geen wijn, maar laat me zeggen dat we zeker waar voor ons geld gekregen hebben.

Enig minpuntje: de eetruimte was slecht geventileerd waardoor het grote raam aan de straatkant op den duur helemaal aangedampt was en de etensgeur die in het restaurant bleef hangen, ook in onze kledij kroop. Maar dit is slechts een detail. We zullen zeker nog eens naar Taste of India terugkeren om te proeven van hun heerlijk gekruide gerechten.

Praktisch
Naamsesteenweg 154, 3001 Heverlee
016/65 29 65
0477/80 58 39
http://www.tasteofindia.be/

Onze keuze
Samosa kip
Mushroom soep
Vegetarian pakora: mix van gefrituurde indische groenten
Rundsmadras: rundsvlees met halfpikante saus
Chicken tikka: kippeborst gemarineerd in yoghurt en tandoori masala
Kip korma: een traditionele Indische stoofpot met cocosmelk en creme-fraiche, geserveerd met basmati-rijst, raita
Scampi tandoori: scampi bereid in de traditionele klei-oven

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Taste of India”

verhavert bart
(on maart 3rd, 2011 at 19:42)

goed restorant

 

Post een reactie