Club Silo sluit de deuren

Na enkele maanden geruchten en de oprichting van een Facebook group staat het nu ook op papier: Het Nieuwsblad meldt dat eigenaars Toon Janssens, Bart Janssens, Bjorn Debergh en Tim Stok eind april de deuren van “hun” Club Silo gaan sluiten. Dit omwille van de combinatie van aanhoudende klachten wegens geluidsoverlast van een buurman, een daaruitvolgende veroordeling wegens geluidsoverlast en onzekerheid van de verlenging van het huidige huurcontract.

Een blik op deze Facebook page leert ons dat er al 4000 mensen zijn die dit zéér spijtig nieuws vinden, en ik, ik ben daar één van. De Silo, dat was voor mij één van de plaatsen waar ik voor het eerst in contact kwam met echte hedendaagse “underground” kwaliteitsdansmuziek. Ik heb er internationale sterren gezien als Green Velvet, Diplo, een cocaïne snuivende Tania Vulcano tijdens Circo Loco en Busy P van Ed Banger. Ik heb er lokale helden gezien als Tino en Raoul Belmans. Er waren legendarische feestconcepten, zoals het eerder vernoemde Circo Loco of een Forbidden Fruit (waar je gratis lekkere, frisse appels werden aangeboden) die van heinde en ver volk trokken.

Schoon volk trouwens, dat altijd zeer blij en happy kwam feesten (al zag je tegen de vroege uurtjes meer en meer zombies opduiken). Een trouw publiek ook, voor elk wat wils. Er was house, er was techno, er was drum & bass, er was booty en er was zware mainstream Ed Bangeresque elektro. Ik herinner me nog goed één van de Ed Banger label nights die hopeloos uitverkocht was. We geraakten rond een uur of één niet binnen langs de (immer geweldige) portiers en dropen dan maar teleurgesteld terug af naar de auto die aan de achterkant geparkeerd stond (die parking mocht men trouwens wel wat deftiger aangelegd hebben). Als bij toeval kwam er iemand naar buiten langs de nooduitgang (sja, als het uitverkocht is en je wilt naar buiten, dan ga je niet door de massa) en bleven we daar even wachten tot de volgende naar buiten kwam. Gelukkig stond er daar toen geen portier te wachten!

In de twee maanden die resteren zijn nog enkele geweldige avonden geprogrammeerd in de Silo: nu zaterdag komt legende Moodymann draaien en in de weekends die volgen komen Âme, Booka Shade, Heidi en enkele mensen van het beroemde Kompakt label langs. En u ook natuurlijk, bij wijze van afscheid. Toch?

PS: mensen die de begindagen van Silo hebben meegemaakt mogen de pagina van Silo op Red Bull Elektropedia aanvullen.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Club Silo sluit de deuren”

verhavert bart
(on maart 3rd, 2011 at 19:40)

spijtig dat de onverdraagzame buren winnen

 
Maarten
(on juli 27th, 2011 at 14:59)

beter deze website noemen doodinleuven denk ik, zowat de saaiste stad van België geworden en zonder studentjes al helemaal dood.