Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk 2011

Logo van het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk 2011
“The European Year of Volunteering”, die titel kreeg het jaar 2011 van de Europese Commissie. Het perfecte jaar dus om de vrijwilligers te bedanken voor hun eeuwige enthousiasme, in al die organisaties die ook het Leuvense rijk is. Losstaand van de discussie over de blijvende verdediging van de rechten van de vrijwilliger, die sinds 2001 in een stroomversnelling terechtkwam, wilt het Steunpunt Vrijwilligerswerk Vlaams-Brabant deze kans vooral benutten om ruchtbaarheid te geven aan de boodschap “vrijwilligers maken het verschil”.

Met de IkVrijwillig-markt afgelopen zaterdag in Antwerpen werd het startschot gegeven voor de “Week van de Vrijwilliger”. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk Vlaams-Brabant organiseert tijdens deze week in Diest, Halle en Leuven een sfeervolle happening. De editie in Diest was alvast een succes, in Halle zijn de mensen nog niet naar huis, en morgen is het aan Leuven! Het belooft in ieder geval een gezellig gebeuren te worden, waar alle vrijwilligers zullen beloond worden voor hun blijvende inzet. Elke vrijwilliger mag zijn naam opgeven, waarna ze een kleine attentie krijgen, en hun naam op een briefkaart met een ballon zal worden opgelaten. Bovendien maakt elke vrijwilliger dan ook nog eens kans op een mooie verrassing, indien de kaart met hun naam op wordt teruggevonden, en bovendien de langste reis heeft ondernomen.

Alle Leuvense vrijwilligersorganisaties en sympathisanten worden dus morgen op het Ladeuzeplein verwacht, om kennis te maken met elkaar, voorbijgangers aan te spreken, flyers te verdelen, waarna we allemaal samen tegen 11:30 voor elke Leuvense vrijwilliger een ballon loslaten.

Voor het jongere lezerspubliek: Vleugel F gaat nog voort met het in de kijker zetten van jonge vrijwilligers tot en met 6 maart. Of zoals ze het zelf noemen: “gratis livemuziek, sfeer en soep”!

— — —

Ingrid Tack van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Vlaams-Brabant werd voor deze gelegenheid geïnterviewd door Scorpio Scoops. Dat interview kan natuurlijk herbeluisterd worden.

Meer informatie over het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk kan je vinden op de speciaal daarvoor opgestelde EYV-website. Ook op de vlaamse site van welzijn en gezondheid kan de (toekomstige) vrijwilliger zijn weg vinden. Wie eerder nog op zoek is om zijn vrijetijd nuttig te besteden bij één van de talloze vrijwilligersorganisaties, die kan ook terecht op de website over vrijwilligerswerk.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.